Willemieke Hemmink
Follow Friday

JESSICA | @jessicamendels

Ja, het is vandaag zaterdag en ja, we hebben vandaag een take-over! We volgen dit keer Jessica Mendels! Jessica (39) woont samen met Paul (47), Ilse (7) en Eva (4) in Den Haag.

Jessica is presentatrice, voice-over, actrice, schrijver van Illie Billie is jarig, oprichtster van JessicaOnline.nl en moeder met een missie! In haar vrije tijd, zonder kids, doet Jessica graag aan fitness en gitaarspelen. Verder doet ze vooral graag leuke dingen met de kinderen en gaan ze vaak naar het strand. Zo af en toe heeft ze een creatieve uitspatting, laatst heeft ze nog een spijkerjasje gepimpt met een schildering met textielverf en de naaimachine!

Wist je dat:

  • Jessica 4 jaar lang Campinglife heeft gepresenteerd op RTL 4
  • Jessica nu te zien is op Netflix als rapper Roos in Costa (S02E03), van 18 jaar geleden
  • Jessica de dochter is van een clown, Johnny Mendola
Credit: Ilja Vlietstra (IMV fotografie)

Instagram

Jessica is nu zo ongeveer 4 jaar actief op Instagram. Haar eerste post is al weg. Ze weet nog dat haar webdesigner zei dat ze het moest doen maar ze had er geen zin in, na Hyves en Facebook wéér iets nieuws! Op Hyves had Jessica 200.000 volgers en ze vond het een soort van gênant om bij 0 te beginnen. Dus ze zei dat als ze in een maand tijd geen 100 volgers zou hebben, ze zou stoppen. Jessica had al voor haar 1e post 50 volgers en na 2 dagen 100 (GELUKKIG!)

Jessica weet niet zeker of ze op insta zou zitten als ze niet in de media zou werken… In ieder geval zou haar profiel er dan heel anders uitzien.
Nu vindt ze het leuk dat ze echt lieve volgers heeft, complimenteus en hartelijk. Een keer toen haar cv ketel stuk was in de avond heeft ze een oproep geplaatst en heeft een volger haar via een video call verteld wat ze moest doen, (HOE LIEF!). Toen heeft ze met zijn hulp zelf haar ketel gemaakt en nu 1,5 jaar later doet hij het nóg. Dat vindt ze te gek aan Instagram! 

Minder leuk zijn de algoritmes die ervoor kunnen zorgen dat maar weinig mensen je posts zien… Soms krijgt een post een stuk minder likes en dan vraagt ze zich af waar het aan ligt en daar kom je niet achter. Super irritant dat je daar dan toch tijd aan besteedt in je hoofd. (deze voelen wij ook zo hard!!)

Credit: Ilja Vlietstra (IMV fotografie)

Diabetes

In 2012 kreeg Jessica Mendels tijdens haar eerste zwangerschap de diagnose diabetes, type MODY. Oudste dochter Ilse erft deze vorm van diabetes helaas, een hele uitdaging voor het gezin!

Insuline spuiten vindt Jessica geen optie dus zij besluit samen met haar man Paul Bom, alles op alles te zetten een dieet te ontwikkelen waarbij medicatie niet nodig is. Met succes! Jessica weet van iedere maaltijd een feestje te maken voor het gezin, maar sluit geraffineerde- en toegevoegde suikers hierbij geheel uit. Jessica en Ilse zijn insuline vrij!

Missie

Jessica wil meer! Ze wil niet alleen zichzelf en haar eigen kinderen helpen, Ze wil consumenten, producenten en restaurants inspireren met haar verhaal en ervaring. Haar streven is de kinderen van nu en de toekomst een alternatief voor (geraffineerde) suikers te bieden.

“Als we beginnen om baby’s en peuters aan de pure smaken van groente en fruit te laten wennen, waarderen ze op latere leeftijd ook pure en gezonde voeding zonder toevoegingen”.

Dat is ook de reden dat Jessica haar online platform JessicaOnline.nl heeft opgericht.

“Als je zoveel leest over voeding, met name over suiker, weet je dat je geen diabeet hoeft te zijn om baat te hebben bij het minderen of weglaten van geraffineerde suiker. We zouden het fors groeiende aantal diabetespatiënten kunnen terugdringen als we ervoor zorgen dat we met zijn allen veel minder suiker binnen krijgen.”

Zo vertelt ze bij ‘5 uur live’ op RTL 4, dat ze al haar mogelijkheden gaat inzetten om in 2020 op iedere ijs-kaart van Nederland tenminste één ijsje zonder toegevoegde suiker te hebben staan.

Credit: Rob Poortvliet

Boeken

Om voedselallergie en ‘anders eten’ makkelijker bespreekbaar te kunnen maken, is de Haagse moeder aan het schrijven geslagen. In het voorjaar van 2018 is het lieve en toegankelijke kinderboek; ‘Illie Billie is jarig’ verschenen. In het boek maken kinderen op een speelse manier kennis met het kevertje Illie Billie, die geen suiker mag eten en haar vriendjes die  bijna allemaal een voedselallergie hebben.

Kopfoto: Willemieke Hemmink 

Credit: Ilja Vlietstra (IMV fotografie)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *