Follow Friday

EVI | @evi_en_de_spruitjes_

Vandaag volgen we Evi. Zij is 35 jaar oud en woont samen met haar gezin in Herselt, een mooie steek in de parel der Kempen in België. Ze is al 17 jaar samen met Wouter, waarvan 12 jaar getrouwd. Samen hebben ze 4 kinderen. Lasse (bijna 12), Ninthe (bijna 10), Kato (8) en Nelle (5). Alsof dat nog niet druk genoeg is hebben ze ook nog een hond Boris, poes Robbedoes, een hamster en 6 kippen. 

Evi is afgestudeerd als verpleegkundige en werkte eerst in de thuisverpleging, daarna in een rusthuis. 4 jaar geleden werd ze ziek. Ze kreeg koorts bij inspanning en was zo moe dat ze hele dagen sliep. Uiteindelijk kreeg ze de diagnose fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom. Tot op de dag van vandaag ondervindt ze hier dagelijks hinder van. Alles kost haar veel energie en ze moet goed haar dagen leren doseren. Haar job als verpleegkundige heeft ze moeten opgeven. 

Al haar energie die overblijft en vrije tijd gaat naar haar kindjes. Zij zijn haar alles. Kato heeft autisme en ook bij Ninthe is er een groot vermoeden en zijn ze bezig met onderzoeken. Het loopt dus niet altijd als vanzelfsprekend. Na jaren wachten op de wachtlijst komt er nu eindelijk ook thuisbegeleiding aan huis zowel voor Ninthe als voor Kato. In het verleden kregen ze al vaak te maken met onbegrip. Onbegrip over haar onzichtbare ziekte (want ja ze ziet er voor de buitenwereld niet ziek uit), maar ook onbegrip over autisme. Evi is van mening dat ieder huisje zijn kruisje heeft en dat je voor een ander niet de rekening kan maken.

Wist je dat:

  • Evi het moeilijk vindt om dingen los te laten. Ze moet leren leven in het heden en proberen zich niet vast te houden aan het verleden of liggen te piekeren over de toekomst. 
  • Evi 6 jaar geleden een gastric bypass liet uitvoeren. Ze woog 107 kg en viel meer dan 60 kg af. 6 maanden na de operatie werd ze onverwachts zwanger. Toen ze 7 maanden zwanger was, raakten haar darmen in de knoop. Ze werd geopereerd met Nelle in de buik, maar 72 uur later werd ze toch nog geboren. 8 weken te vroeg, niet veel groter dan Evi haar hand en niet veel zwaarder dan een pakje suiker. Dat het leven kostbaar is en aan zijden draadje kan hangen heeft ze hieruit geleerd. Haar achterlaten in het ziekenhuis is het zwaarste wat Evi ooit heeft moeten doen. Maar moet je haar nu zien!
  • Evi een jaar na Lasse een miskraam kreeg. Ze heeft het daar heel moeilijk mee gehad. Ze was zo boos en verdrietig. In haar hart draagt Evi 5 kindjes met zich mee. 

Instagram

Evi begon met Instagram ergens in 2008. Ze postte af en toe een foto. 3 jaar geleden begon ze te bloggen en posten over het leven met 4 kids. Over het hebben van een chronische ziekte en hoe autisme een rol speelt in haar gezin. Ze verdiepte zich in de fotografie en sindsdien legt ze alles vast voor haar lens en post ze over de mooie en minder mooie dingen, altijd eerlijk. Ze leerde al zoveel nieuwe mensen kennen, mensen die hetzelfde meemaken als haar, die ze kan inspireren met haar verhaal of die haar ook moed geven en Evi verzekeren dat ze een goede mama is. En ja, ze verdient ondertussen ook wat centjes met Instagram. Vaak krijgt ze hier ook kritiek op, maar het is een job als een ander. Ze steekt veel werk en tijd in het nemen van foto’s en blogs schrijven. Waarom zou ze het niet doen? Of wat zou jij doen als je deze kans zou krijgen? Voor Evi is dit iets waar ze verder in wil groeien en wat ze goed met haar ziekte en gezin kan combineren. 

Dus ik ben een mama die net als iedereen maar gewoon haar best doet en meer moet dat niet zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *