Astrid,  Momster Monday

Detox review – reset je lichaam met Sapje

Moe, futloos, lamlendig, niet vooruit te branden.. dat is zo’n beetje hoe ik de afgelopen weken in m’n vel zat.. Waar dat aan ligt? Het weer, het gebrek aan vakantie, de aparte tijden waarin we leven met meer thuiswerken, het gebrek aan ritme? Waarschijnlijk van alles wat!

Om die lamlendigheid eruit te halen mocht ik vorige week in samenwerking met Mamaplaats en Sapje een 3-daagse detox kuur proberen. Jullie snappen wel dat dit voor mij als geroepen kwam. De kuur helpt om je lichaam te reinigen, je energieniveau te verbeteren en je immuunsysteem te versterken. Ik ga jullie in deze blog vertellen hoe de detox kuur is gegaan, wat ik ervan vond én onderaan vind je een kortingscode waarmee je 10% korting krijgt op je detox kuur bestelling bij Sapje in de maand oktober!

Sapje

Sapje heeft verschillende detox-kuren (3, 5 of 7 dagen) maar ook kan je alle sapjes los kopen. De gezonde groentesapjes worden allemaal ambachtelijk bereid met de slowjuicer. Hierin wordt minimaal 400 gram van de beste lokale groenten, met een klein beetje fruit, kruiden & specerijen geperst. De sapjes zijn 100% biologisch en wisselen per kwartaal met de seizoenen mee.

De detox kuur helpt je lichaam ontgiften. Dit kan je vergelijken met het reinigen van de filters van je auto. Daarmee zorg je dat deze optimaal blijft presteren. Een sapkuur is dus een schoonmaakbeurt van de ‘filters’ van je lichaam, een manier om je lever, nieren en darmen te reinigen. Deze organen zorgen zelf al voor het afvoeren van afvalstoffen want dat is hun natuurlijke functie maar soms kunnen ze wel wat extra ondersteuning gebruiken.

De 3-daagse kuur die ik heb gedaan bestaat uit 6 sapjes, 1 shotje en 1 soepje per dag. Ook zit er een zakje thee bij! Als je toch behoefte hebt om wat te kauwen dan mag je rauwe biologische groenten zoals komkommer, bleekselderij, wortel of paprika eten!

De kuur

Dag 1: ik ben begonnen in het weekend, zodat ik zoveel mogelijk thuis was. Ik wilde alles proeven, sowieso. Aangezien ik bijna geen groente lust was ik heel benieuwd of het voor mij te doen zou zijn. Alles behalve de cleanse shot vond ik prima te doen, en die cleanse shot is zo weg! Elke dag kies je een ander soepje, de rest van de kuur is iedere dag hetzelfde. Vandaag had ik een pompoensoepje die eigenlijk best wel lekker was! Geen honger of kwaaltjes gehad!

Dag 2: na dag 1 voelde ik me al zóveel energieker dat ik ‘s-nachts zo m’n bed uitstapte om kindlief haar speen te zoeken terwijl ik mezelf normaal m’n bed uit moet slepen! Dat had ik niet verwacht! Gedurende dag 2 merkte ik dat ik toch wel een beetje op hikte tegen elk sapje dat kwam. Het leek wel alsof de smaken steeds sterker werden en als je dan niet van groente houdt is dat best heftig ;). Gelukkig kan ik heel goed snel drinken dus vanaf dat moment heb ik de flesjes achterover gegooid. Wellicht niet helemaal de bedoeling maar voor mij de beste oplossing om toch lekker door te gaan.

Dag 2 heb ik wel een stuk meer thee (die je erbij krijgt) gedronken, gewoon voor de lekkere smaak. Vandaag koos ik de broccolisoep en, ja ik moet eerlijk zijn, die vond ik écht niet lekker. Eindstand is dat ik hem niet eens heb opgewarmd want ik zag het niet zitten om met een lepel naar binnen te werken. Voor 1 keer heb ik m’n soepje in een glas gedaan en opgedronken, haha! ‘s-Avonds vlak voor het slapen werd ik wat misselijk, maar geen honger-misselijkheid. Deze nacht heb ik wel een beetje hoofdpijn gehad.

Dag 3: de laatste dag van de kuur was voor mij een werkdag op kantoor. Dat vond ik nogal een uitdaging omdat je de hele dag door met tussenpozen van 1 a 2 uur een sapje moet drinken. Ik had dan ook moeite om het tempo bij te houden. Deze dag kreeg ik ineens last van cravings, waarschijnlijk omdat je weet dat het de laatste dag is. Ook de laatste dag heb ik alles ik 1 keer opgedronken en ik sloot af met een tomatensoepje. YUM, die was lekker!! Ook deze avond had ik vlak voor het slapen last van misselijkheid.

Waar ik écht verwacht had, en me ook stiekem wel een beetje op voorbereid had, was dat mijn lichaam mega moest afkicken van de koffie en suiker en troep. Ik dacht dat ik hartstikke ziek zou worden omdat m’n lijf zou schrikken van al die vitamines, maar meer dan die ene nacht hoofdpijn en 2 x misselijk is het niet geweest.

Pluspunten

 • Energie!!! Ik merkte na dag 1 al dat ik minder moe was en veel meer energie had!
 • Ik voel me hartstikke goed, beter dan ik me in maanden heb gevoeld! Het voelt echt als een boost!
 • Ik heb echt helemaal geen honger gehad!
 • Behalve die ene nacht met een beetje hoofdpijn heb ik totaal geen kwaaltjes of afkickverschijnselen van de suiker (en koffie) gehad, terwijl ik eerlijk moet bekennen de weken ervoor toch aardig wat suikers heb weggewerkt..
 • Op de website van Sapje staat heel veel informatie en uitleg. Ook over de pre- en after detox. Alles is echt heel duidelijk en je kunt ze altijd contacten voor vragen of hulp.
 • Nu een paar dagen verder merk ik dat ik veel minder cravings heb. Op dag 3 had ik zo’n trek in chips, puur tussen m’n oren want ik ben helemaal geen chips-eter. Na de detoxing heb ik dus wel chips gegeten, want als het eenmaal je hoofd zit… Maar na 10 chipjes was ik er eigenlijk alweer klaar mee. Verder merk ik dat ik sowieso minder zoete/vette trek heb nu. Heb er gewoon een stuk minder behoefte aan omdat m’n lichaam er niet om vraagt.
 • Ik merk dat ik nu sneller een vol gevoel heb en weer wat meer geniet van het eten.
 • Het is voor mij een goeie trap onder m’n kont geweest om meer water te drinken. Ik bedenk me nu letterlijk dat ik nog geen glas cola heb gedronken sinds de kuur en believe me, ik was lichtelijk verslaafd aan cola.
 • Alles is 100% biologisch en natuurlijk, alleen naar liefde voor je lijf dus!
 • Er zit dus 400 gram groente in één sapje (85% groente, 15% fruit, kruiden & specerijen), kan je nagaan hóeveel vitamines er in 3 dagen je lichaam in gepompt worden! 💪🏼

Minpunten

 • De smaken vond ik heel heftig, máár ik denk dat dat écht per persoon verschilt! Ik ben totaal geen groente-eter en lust bijna niets dus dan zou het bijna gek zijn als ik groentesapjes ineens heel lekker vind smaken. Als je wel van groente houdt dan kan ik me heel goed voorstellen dat je de sapjes ook lekker vindt!
 • Ik heb het gevoel dat ik slechter heb geslapen, wat lichter. Ik durf niet te zeggen of dit echt komt door de detox of omdat ik gewoon mega excited, hyper en een tikkeltje druk was omdat dit net de periode was voordat wij de sleutel van ons huis kregen. Enthousiast, blij, maar ook veel dingen regelen en afronden op werk voor m’n vakantie, je kent het wel..

Korting!

Voor mij was de 3-daagse detox perfect, maar je kunt er ook voor kiezen om een 5-daagse of zelfs 7-daagse kuur te doen. Ik ben er wel over uit dat ik dit het liefste 1 keer per jaar wil blijven doen, gewoon om weer even een boost te krijgen en je lichaam en geest te resetten!

Ben je ook toe aan een energieboost? Of wil je je lichaam ook even resetten? Wil je Sapje ook proberen?

Met de code perfnotsoperf10sapje krijg je 10% korting op je bestelling!! De code is alleen deze maand nog geldig (oktober 2020). 💕 Ga hier naar de website van Sapje!

Je hebt maar één lijf, wees daar zuinig op! ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *