Follow Friday,  XMAS TAKEOVER

LIEKE | @lieke__vm

Even voorstellen

Vandaag mag ik het account van Perf not So Perf weer een keertje overnemen. Ditmaal voor de toffe Perf not so Perf kerst take-over 2020 editie. De vorige take-over is alweer 1,5 jaar geleden, dus ik zal me even opnieuw voorstellen. Daarnaast is er ook ontzettend veel veranderd in de tussentijd. 

Ik ben Lieke, en mogelijk ken je mij van mijn Instagram account @lieke__vm . Over een maandje word ik alweer 33 jaar. Als je mij 10 jaar geleden had gevraagd hoe ik er bij zou zitten op mijn 33e, zou daar weinig uitgekomen zijn. Het leven kan zo anders lopen dan je ooit gedacht had. 

Happily ever after, of toch niet?

Ik woon nog steeds in het dorp Gemert, waar ik opgegroeid ben. Hier wonen ook vrijwel al onze vrienden en familie. Allemaal lekker in de buurt. Ik ben getrouwd met mijn jeugdliefde Hans. Ik leerde hem kennen in het eindexamenjaar van de middelbare school. Hij werd mijn beste vriend en uiteindelijk werden we aan het einde van het jaar verliefd. 4 jaar hielden we het samen uit. We studeerde beiden en gingen ieder onze eigen weg. Na 3 jaar kwamen we elkaar weer tegen en al vrij snel waren weer verliefd (ondanks dat ik ooit zei nooit meer haha), gingen we samenwonen, kregen we 2 dochters en trouwde we. Happily ever after… Of toch niet? 

2 prachtige dochters

We hebben samen 2 prachtige dochters. Loa is 5,5 jaar en een vrolijke maar temperamentvolle kleuter. Ze zit in groep 2 en wordt veels te snel groot.
Lux blijft voor altijd 22 maanden. Zij overleed afgelopen maart plotseling. Dit kleine vrolijke meisje werd geboren met complexe hersenafwijkingen (deze blogs zijn overigens allemaal te lezen via Mamaplaats) maar overleed door stomme pech, een griep in combinatie met een bacteriële infectie. 2020 is voor ons dus sowieso een K jaar, corona of niet… 

Van verloskundige naar influencer/content creator..

Ik heb 8 jaar als verloskundige gewerkt, maar ik besloot er vorig jaar (na 9 maanden ziektewet vanwege Burn-out/depressie) volledig mee te stoppen. Inmiddels heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik heb namelijk een klein instagram webshopje @lilo.forkids en daarnaast mag ik mij influencer/content creator noemen (een naam waar ik overigens niet aan kan wennen hoor). 

Ik zit al een jaar of 5 op instagram en langzaamaan groeide ik met mijn account en kreeg ik met de kindjes leuke brandrep opdrachten. Na Lux haar geboorte bleef ik doorgroeien en na haar overlijden steeg ik pas echt door. Ik ben iemand die veel/vrijwel alles deelt op Instagram/blogs. Het helpt mij om alles van me af te schrijven en mijn gevoel te delen. En daarnaast vind ik het belangrijk dat alles bespreekbaar is. Daarom zal ik ook altijd over onderwerpen blijven schrijven waar niet veel over gesproken wordt, in de hoop dat ik er andere ook mee kan helpen. 

Zoals de afgelopen jaren al met ups en downs is verlopen, is dat ook met mijn werk. Een rouwproces duurt lang en niemand weet precies hoe lang… Dat is een kwestie van ondervinden. De ene week kan ik het allemaal goed aan, de andere week loopt mijn denkbeeldige emmertje over, heb ik weinig concentratie of kan ik me er gewoon niet toe zetten. Lastig wel, maar gelukkig krijg ik daar professionele hulp bij. En ondanks alle shit, ondanks het rouwproces, kan ik zeggen dat we ons goed redden. We proberen te genieten van de kleine dingen en hebben ook echt onze geluksmomentjes. Zo gelukkig als dat we met zijn viertjes waren, dat zullen we nooit meer zijn. Maar hopelijk komen we ooit weer heel dichtbij. 

Een heftige december maar mét kerstklok-kaas.

De maand december valt ons zwaarder dan verwacht. Ondanks Corona is onze kerst toch niet wat het zou moeten zijn en zal het ook nooit meer dezelfde fijne kerst zijn als voor Lux haar overlijden. 
Ik denk dus ook dat wij kerst met zijn drietjes vieren. Lekker thuis (where else) even pas op de plaats en tijd voor elkaar. Misschien dat we de ouders nog op de koffie vragen, of daar op de koffie gaan, maar verder niets groots.

Daarentegen hou ik wel van grootse kerstversieringen haha. En dan bedoel ik niet dat onze voortuin 1 groot kerstdecor is, maar onze boom is wel lekker vol en mooi al zeg ik het zelf. Dit jaar koos ik voor gouden en oudroze versiering. Ik kocht nieuwe lampjes, maar liefst 34m snoer met 1500 lampjes. We hebben er enorm de slappe lach om gehad, want leg maar eens 34m lampjes uit in je woonkamer zonder dat ze in de knoop raken… Maar hé, mijn boom is wel prachtig verlicht! En ik kan dus ook helemaal los gaan op kerstbomen boterhammenworst, botermannetjes en kaas in de plakken van een kerstklok. De kans is dus wel groot dat we eten in huis hebben voor 3 gezinnen. Meteen een leuk weetje over mij dus. Ik kook ook vaak voor een half weeshuis, dus onze vriezer is structureel te klein. 
Willen jullie nog wat leuke weetjes over mij horen? Ik zal er straks nog een paar delen in de stories!

Veel plezier vandaag, hopelijk vinden jullie het leuk om met ons mee te kijken vandaag!! 

One Comment

  • Patricia van Ham

    Zoals alles wat je schrijft, heerlijk om te lezen !
    Hoop dat jullie samen fijne dagen zullen hebben🌲🎁🌲….geniet van elkaar 💖💖💖🌛

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *