Follow Friday,  XMAS TAKEOVER

LINDA | @huisje.vol.testosteron

Even voorstellen!

Mijn naam is Linda, inmiddels 31 lentes jong en moeder van 4 apenkoppen. Jesse (8), Noud (bijna 6) en tweeling Ties & Stef (2,5). Inmiddels ben ik al 15 jaar samen met Peter de papa van deze vier Apenkoppen. We wonen in het hoge noorden, Fryslân. 

Mijn wens was om jong moeder worden. Toen ik de zoveelste opleiding klaar had (ik ben een gevalletje ik weet niet wat ik wil worden) en ik een baan had  besloten we dat ik de pil zou laten en eigenlijk veel sneller dan wij dachten was ik al zwanger. Ik was 22 Toen Jesse geboren werd. Het jong moeder werden was dus gelukt. Jesse was veel ziek en de bevalling was niet om over naar huis te schrijven dus pas toen hij ruim 1,5 was durfden we het opnieuw aan en werd Noud geboren. Na de zwangerschap van Noud kreeg ik een miskraam die behoorlijk impact heeft gehad, ik denk dat mensen dat toch onderschatten. Toen ik daarna opnieuw een positieve test in handen had vielen we bij het echocentrum bijna van onze stoel toen dat er twee bleken te zijn. De hele zwangerschap was alles behalve zorgeloos maar kijk nu: alles is goed gekomen en ik ben een ape trotse moeder.

Werk je? Zo ja, wat doe je voor werk? 
​Ik werk 24 uur verspreid over drie dagen als doktersassistente op de polikliniek Gynaecologie. Mijn droom is om verder te leren maar ik vind het lastig om de juiste keuze te maken. Voor nu wacht ik nog even tot Ties en Stef naar de basisschool gaan. 

Wat doe je in je (graag) vrije tijd? 
​In mijn vrije tijd geniet ik enorm van de rust. Het is in huis altijd druk met 4 jongens. De momenten dat ik echt even alleen thuis ben zijn schaars (alleen woensdagochtend) dus ik kan dan enorm genieten van een serie, bakje koffie en even lekker niks. Verder ben ik echt een gezelligheidsmens en vind ik het heerlijk om met vriendinnen op pad te gaan en lekker bij te kletsen onder het genot van een wijntje. 

Linda feitjes

-Ik kan behoorlijk kletsen maar na 2 wijntjes kan het twee kanten op gaan, je hoort me of aan de overkant in van de straat of ik verander in een vaatdoek en dan kun je me wel opvegen. 

​-We kwamen er op vakantie achter dat ik zwanger was van Jesse, ik ben een week lang misselijk geweest omdat ik het mijn moeder zo graag wilde vertellen. Thuis waren alle klachten als sneeuw voor de zon verdwenen.

-Ik was vroeger echt het gevalletje grenzen opzoeken. Zo logeerde ik regelmatig “zogenaamd” bij een vriendin terwijl ik bij een jongen in bed lag. 

It’s Christmas time..


Onze kerst begint altijd op kerstavond. Traditie getrouw vieren we dat met onze beste vrienden. Een heerlijk avondje eten, kletsen en veel gezelligheid. We beginnen 1e kerstdag altijd met een lekker kerst ontbijt zoals ik dat van huis uit heb meegekregen. Lekker uitgebreid ontbijten met luxe broodjes. De kinderen krijgen altijd een cadeautje van ons onder de kerstboom. De rest van de dag vieren we met onze familie, samen zijn, samen koken en genieten van al het moois. Op 2e kerstdag herhalen we dat maar dan met de andere familie. Dit is voor mij wat een perfecte kerst is. Een kerstweek is het hier vaak niet omdat we beide niet een baan hebben waarbij we de hele week gewoon vrij kunnen nemen. Ooit hoop ik dat we dat een keer kunnen doen en dan naar Finland kunnen gaan om kerst te vieren, dat lijkt me echt magisch!

​Sinds we een huis hebben waarbij het mogelijk is hebben we buiten van die gezellige ijs pegel lampjes. Onze kerstboom is een grote, tot aan het plafond. En dit jaar heb ik gekozen voor roze met goud. Een beetje vrouwlijkheid tussen al dat testosteron hier in huis. We hebben ook een aantal gezellige kersthuisjes staan die ik van mijn moeder mee kreeg toen ik uit huis ging. Verder maken de kinderen ieder jaar op school een lichtje, ik bewaar ze allemaal en stal die ook jaarlijks uit en hier mogen ze iedere avond een lichtje in doen en aansteken. Om een lang verhaal kort te maken, het is niet minimalistisch maar ook niet over the top, alhoewel ik dat laatste wel echt super gaaf vind. 

Doei 2020, Hello 2021!

​Het was voor iedereen denk ik een bizar jaar. 2020 had ons jaar moeten zijn, het jaar waarin we 15 jaar samen zijn en waarin we elkaar het JA woord zouden geven. (Dit deden we al eens maar zonder jurk etc.) Corona gooide roet in het eten en we hebben alles dus tot nader orde afgeblazen omdat het ook nu niet zeker is wanneer alles weer echt normaal is. Hoe teleurstellend dit ook was heeft 2020 ons ook iets moois gebracht. We zijn als gezin gegroeid en als vader en moeder een beter team geworden. Doordat Peter veel thuis moest werken en de kinderen ook thuis waren heeft hij ook ervaren hoe het is om alleen met de kids thuis te zijn. Ik moest namelijk wel gewoon mijn normale dagen werken. De eerste weken was dit echt even pittig en zoeken naar een nieuwe balans. Maar aan het einde van de rit kan ik oprecht zeggen dat het goed voor ons gezin geweest is. 

Wij zijn het type gezin altijd druk, visite hier, verjaardag daar, etc. Door corona waren we ineens alle weekenden thuis. In het begin werd ik daar echt zenuwachtig van. Maar ook daarvan heb ik geleerd dat het eigenlijk heerlijk is om eens even stil te staan en niet altijd maar door te gaan. De afspraak is dan nu hier ook geen volle weekenden meer maar sowieso 1 dag helemaal niks. En tuurlijk veranderd dat wel eens maar we gaan in ieder geval niet meer op voorhand de hele agenda vol proppen. 

Ik ben nooit zo van de goede voornemens omdat ik het type ben die van alles bedenkt maar het vaak niet uitvoert. Maar natuurlijk heb ik wensen. Zo wil ik volgend jaar de tijd nemen om voor mezelf uit te vogelen wat de opties zijn t.a.v. een opleiding en daarin een keuze gaan maken. Verder wil ik vooral proberen onze manier van Rust Reinheid en Regelmaat voort te zetten als de wereld hopelijk weer een beetje normaal wordt. 

Instagram weetjes!

Mijn account bestaat al 7 jaar maar ik ben pas 1,5 jaar geleden echt actief gaan posten en ons leven gaan delen. 

​Het leuke vind ik alle contacten en dat ik door mijn content anderen kan inspireren en een stukje erkenning en herkenning kan geven. Wat ik minder leuk vind ik met stip op 1 het algoritme maar goed dat geld voor iedereen denk ik. Verder vind ik het jammer dat er velen zijn die elkaar zwart maken en elkaar niets lijken te gunnen. 

Ik zou willen dat ik als afsluiter iets grappigs kon vertellen maar ik geloof niet dat ik met het talent ben geboren om grappig te zijn, haha! 😉

We nemen je mee vandaag, gezellig!

Liefs, Linda

@huisje.vol.testosteron

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *