Follow Friday,  XMAS TAKEOVER

ANNELOT | @thelovebagage

Even voorstellen!

He hoi! It’s me again, ik heb al een keer eerder mee gedaan met de take-over dus misschien kennen sommige mij al, Zo niet. Aangenaam! Ik ben Annelot, ik woon samen met mijn man Matias en onze zoon Dante in Uruguay. Yep, niet in Nederland maar helemaal in Zuid Amerika! Het land waar mijn man vandaan komt, al moet ik wel toegeven dat mijn Zuid Amerikaanse man inmiddels zo verhollandst is (is dat überhaupt een woord?) dat ik niet meer weet welk land beter bij hem zou passen! 😉 Samen met mijn man heb ik in Nederland, Colombia, Argentinië en Uruguay gewoond! Eigenlijk leven we zo’n beetje uit onze (love)bagage! Onze zoon is precies na het vuurwerk op 1 Januari in Nederland geboren maar hij woont inmiddels bij elkaar geteld meer tijd in Uruguay dan in Nederland. Wij zijn thuis echt een werelds gezin want we spreken 3 talen thuis met elkaar en hebben ook natuurlijk beide culturen helemaal door elkaar heen lopen  😉

Werk je ook?

Ik werk voor mijzelf! Ik maak voor mijn eigen account @thelovebagage elke week een vlog en ben voornamelijk actief op instagram. Maar ik heb ook een eigen bak bedrijf genaamd Bake A.Lot, vorig jaar ben ik daarmee begonnen in Nederland en nu heb ik ook al weer wat dingen mogen maken hier in Uruguay ! Ook help ik hier andere bedrijven met social media en dan help ik ze voornamelijk bij het creëren van content. En ik maak foto’s en films voor de bedrijven.

Vrije tijd & Annelot feitjes..

Wat ik graag doe in mijn vrije tijd? Eten! Haha, ik krijg echt wekelijks opmerkingen naar mijn hoofd van waar laat je het Annelot;) nee zonder ongein, ik ben dol op dingen bakken en koken, dol op eten, dol op nieuwe dingen proberen, Ik ben nog altijd een kind in een snoepwinkel als ik nieuwe producten of nieuwe hotspots vind. Ik wil gewoon graag heel veel ontdekken in deze wereld haha! 

-Ik kan met mijn tong mijn neus aanraken. of mijn neus nou groot is of mijn tong nou lang is.. dat is de vraag 😉

– Heimwee beheerste een groot deel van mijn leven, ik kon zelfs al verdrietig worden als mijn moeder nachtdienst had en ik thuis was. Het was zelfs zo erg dat ik van bijvoorbeeld ponykamp s’avonds altijd werd opgehaald door mijn ouders om thuis te slapen, om vervolgens de volgende dag weer terug gebracht te worden naar het kamp. En kijk mij nu ff helemaal in het buitenland zitten!

-Ik lul veel te veel. Ik schijn zelfs tijdens films niet m’n mond te kunnen houden (sorry!) en je zal zien, zelfs bij het beantwoorden van deze vragen blijf ik kletsen

Merry X-mas!

Waar ik het liefst kerst vier? Nou… dat is makkelijk. In Nederland!!! Ik ben echt dol op werkelijk aaaalles met kerst in Nederland, altijd al geweest maar sinds we voornamelijk in het buitenland wonen ben ik nog meer van de kerst in Nederland gaan houden. Onze perfecte kerst is eigenlijk alles.. alles wat gezellig en vooral typisch bij de kerst hoort. Kou buiten en binnen warm, kaarsjes aan en veel skyradio 😉 op inkoop samen gaan en genieten van alle kerstversiering in de stad en het kerstaanbod in de supermarkten, naar de kerstmarkt gaan of de kerstafdeling van intratuin bezoeken… en oh.. natuurlijk vooral… heel veel eten haha! Wij doen echt alles! Van uitgebreid ontbijten tot een brunch, een schaal vol kerst zoetigheden, een uitgebreid luxe 6 gangen kerst menu maar ook gourmetten , en dan ook nog eens borrelen om niet te vergeten. Sja, ik zei toch dat ik graag eet in mijn vrije tijd 😉 We doen ook aan sinterkerst aangezien wij meestal met sinterklaas niet in het land zijn! Dus dan vieren we het met kerst met zn allen met gedichten en surprises! 

We vinden het ook altijd leuk om ons helemaal op te doffen voor het luxe kerst menu en iedereen maakt dan in koppels 1 gang, zo zitten we uuuren aan tafel en is voor mij dan typisch dat Bach ( mijn moeders muziek) op staat. In de kerstboom zitten er ook echte kaarsjes ( ja echt! Mijn moeder doet altijd echte kaarsjes in de kerstboom) Ah en wat ook nog bij onze perfecte kerstweek hoort is dat we aan een minimaal 1000 stukjes puzzel van Heesteren beginnen! En de regel is ddat die af moet voor het nieuwe jaar.

Ik kan nog wel duizend woorden schrijven hoe mijn perfecte kerstweek eruit ziet, maar kort gezegd ik hou gewoon werkelijk van alles rondom kerst !!! En ja, je bijna denken dat ik zo’n persoon ben die al eind oktober de kerstboom opzet maar nee rustig… Ik ben misschien vroeg in de kerst mood maar het huis veranderd pas na 14 december in kerst haha! 

Kerst in Uruguay…

Hier in Uruguay zet je ‘’officieel’’ op 8 december je kerstboom op, en aangezien het hier volop zomer is met kerst hebben we geen echte kerstboom helaas. Hier in Uruguay hebben we dus een neppe kerstboom (met nep sneeuw dat dan weer wel ;)) en onze versiering is voornamelijk wit en goud! Ik ga nooit echt over de top hier in Uruguay omdat ik het altijd gek blijf vinden hier te zijn tijdens de feestperiode. De kerst in de hitte en omdat kerst hier eigenlijk alleen maar 24 december gevierd wordt zorgt ervoor dat ik een stuk minder kerst gevoel heb. Bij mijn ouders in Nederland wat ik het meest bijzondere vind is dat de kerstboom (een echte boom) kerst ornamenten heeft die nog van mijn oma zijn geweest, maar het meest bijzondere is dat mijn moeder altijd!! Echt altijd, echte kaarsjes in de kerstboom doet.

2020 heeft mij geleerd…

Het komt allemaal goed. Ik kan veel meer zelf dan ik denk te kunnen! Kijk, er zijn altijd niet leuke en wel leuke dingen. Ik ben na een jaar in Nederland weer te hebben gewoond opnieuw terug verhuisd naar Uruguay wat ik echt heel moeilijk vond en allemaal beren op de weg zag. Maar ik kan oprecht zeggen dat ik dit jaar voor het eerst echt zelfstandig ben geweest hier in Zuid Amerika, ik heb dingen gedaan die ik voorheen nooit deed of niet durfde te doen. En ik doe het allemaal gewoon nu. Ik kan het en ik hoef niet bang te zijn om te falen

2021 here we come!

Ik wil blijven groeien met thelovebagage en mijn Bake A.Lot bedrijf. Creatief bezig zijn en dingen ontwikkelen om op mijn eigen pootjes te kunnen staan, Maar vooral samen met mijn gezin blijven bouwen aan onze toekomst droom in Nederland. 

Instaweetjes.

Hoelang ik al actief ben op Instagram? Oei.. al sinds het begin? Maar ben pas echt actief met @thelovebagage sinds 2014. Ik begon met voornamelijk eten dingen delen en dat is steeds meer in een persoonlijk mommy account veranderd

Ik vind het leuk dat hoe ver weg ik ook woon, door Instagram voel ik mij toch altijd dichtbij huis! Ik heb echt dat ik zoveel lieve volgers heb en mensen die echt met ons mee leven, berichtjes sturen, aan ons denken! Dan denk ik echt wauw ik woon op minstens 12000 km weg en toch voelt iedereen zo dichtbij en als thuis!Maar wat ik minder leuk vind is, ook al zal ik zelf nog graag groter willen worden op Instagram, ik vind alle dezelfde gesponsorde posts in 1 uur tijd van meerdere influencers echt bloed irritant (sorry!) gesponsorde dingen heb ik geen problemen mee want centjes moeten er verdient worden, maar als ik  20 influencers dezelfde soort reclame zie posten in 1 uur tijd denk ik echt wat een onzin en gebrek aan creativiteit  (ook al weet ik dat er vaak gewoon een ’script’ wordt meegegeven en je dus niet zo creatief zelf mag zijn). 

Ik heb er weer zin in vandaag!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *