Follow Friday

JANNEKE | @zusjesdebruin

Hoi, mijn naam is Janneke Molenaar, ik ben 26 jaar oud en woon in IJmuiden. Ik heb twee hele lieve dochters; Lin van 8 jaar & Rox van 3 jaar. De meeste mensen beginnen gelijk met rekenen als ik dit vertel; ik was inderdaad een tienermoeder. Toen ik zwanger raakte van Lin was ik 17 jaar oud (18 tijdens de bevalling). Hierdoor is mijn leven iets anders gelopen dan ik voor ogen had, maar oh wat was dit het waard!

Ik had een normale baan in de horeca, maar helaas kreeg ik ruim een maand geleden te horen dat mijn contract niet verlengd werd. Logisch – want corona. Maar niet zo leuk. Ik ben momenteel dus werkzoekende. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf. Ik verkoop speelgoedmanden & geboorteborden.

Vrije tijd? Wat is dat?

Vrije tijd? Wat is dat? Nee zonder grappen, ik ben overdags altijd thuis met de meisjes en zodra zij op bed liggen ga ik werken. Voorheen dus in het Café of voor mijzelf, tegenwoordig alleen voor mijzelf. Hierdoor heb ik wel iets meer tijd gekregen, want met alles wat ik deed was ik non-stop aan het werk. Als ik een paar uurtjes over heb vind ik het heerlijk om met vrienden een spelletje te spelen onder het genot van een drankje. Het liefst spelen wij 30 Seconds, Skip Bo of Kolonisten van Catan.

Janneke’s feitjes!

1) Ik denk dat ik kan zingen maar kan dat eigenlijk helemaal niet. Ik had mijzelf opgegeven voor Idols (5 jaar geleden) en was geselecteerd, maar er zou een vriendin mee gaan en die zei EEN DAG van te voren af. Dus toen ben ik niet gegaan. Mocht Idols weer terug komen ga ik alsnog meedoen, met het liedje “Wacht maar af totdat ik koning ben” van de Leeuwenkoning.

2) Al jaren probeer ik fashion te maken van een gescheurde panty. Niet perse omdat ik dit mooi vind, maar mijn panty’s overleven het gewoon géén uur. Inmiddels heeft Gucci mijn trend opgepikt en kun je daar gescheurde panty’s kopen. Maar die van de Zeeman scheuren ook prima hoor en scheelt wat euro’s.

3) Ik ben gek op Photoshop Art, dus foto’s op een unieke manier bewerken. Dan bedoel ik niet mijzelf dunner of mooier maken, maar de kinderen laten vliegen of een hoofdrol laten spelen in de film “de leeuwenkoning”. Dit soort foto’s komen dus ook af en toe op mijn feed voorbij. Loveitt!

Instagram weetjes!

Hoelang ik al actief ben op Instagram?? Poeeehhh ik denk nu precies 3 jaar het account, maar het eerste jaar gebruikte ik dit account voornamelijk voor de producten die ik verkoop. Tegenwoordig vind je meer van mij en ons gezin terug dan van de producten.

Ik vind een heleboel leuk aan Insta.. I looooooffff de contacten! Ik heb dankzij Instagram zoveel lieve en leuke mensen ontmoet. Helaas was het afgelopen jaar wat minder vanwege corona, maar als dit alles achter de rug is kan ik niet wachten om bepaalde online friends (weer) in het echt te zien.

Minder leuk vind ik de samenwerkingen. En dit klinkt heel gek hoor, maar er is een soort van sociale druk op Instagram. Wanneer je wat meer volgers hebt voel je de druk om veel actief te zijn en regelmatig dingen te plaatsen. Hier werd ik eerst in meegezogen en ik merkte dat mijn privé leven er onder ging leiden. Begrijp mij niet verkeerd; ik vind het heel leuk om actief te zijn en mijn leven te delen, maar heb wel geleerd dat dit geen “moetje” moet zijn. Samenwerkingen ben ik min of meer mee gestopt, ik werk alleen samen als het een product/dienst betreft wat ik ECHT zou kopen én als ze niet zo “streng” zijn. Sommige samenwerkingen verwachten heel veel (logisch want je krijgt iets gratis), maar als het even niet uitkomt dan hangen ze aan jouw broek.

Een aantal maanden geleden had ik een hoornvliesontsteking waardoor ik weken in bed in het donker heb gelegen, uit bed komen was geen optie en ik moest om het uur druppelen. Ik verging van de pijn en heb toen alles on hold gezet. Heel veel samenwerkingen die ik al was aangegaan begrepen dit niet en verwachtte van mij dat ik alsnog zou plaatsen terwijl ik niet eens naar mijn telefoon kon kijken. Toen is er voor mij een knop om gegaan – dit is niet wat ik wil.

HAPPY NEW YEAR LIEVERDS <3

Eerdere blogs lezen van Janneke?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *