Follow Friday

DEBBIE | @debbie_jalou_bodhi

Even voorstellen

Ik ben Debbie, 37 jaar (Hoe dan? Hoezo al 37?!). Ik woon samen met mijn vriend Mark en onze twee kinderen in het midden van het land, in Ede. Jalou is 3 jaar oud en Bodhi is 1. Ze zijn op precies dezelfde dag geboren, 2 jaar na elkaar. Jalou is geboren met een geplande keizersnede en Bodhi met een snelle spontane bevalling. Daarnaast is Bodhi geboren met een volledige enkelzijdige schisis. Wij ouders van kinderen met een schisis noemen het liever geen hazenlip. De officiële term is dus een schisis en dit kan een opening/spleet in de lip, kaak en of het gehemelte zijn. Bij Bodhi was het een volledige, brede spleet in zijn lip (door tot in de neus) kaak en gehemelte. Nog voor hij 1 jaar was is hij hier twee keer aan geopereerd. Een heftig jaar was het dus voor ons met een aantal bezoekjes aan het Wilhelmina kinderziekenhuis in Utrecht en met twee keer een opname. Maar gelukkig is alles wel goed gegaan en doet hij het super.

Werk en vrije tijd

Ik werk als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf op de babygroep. Lange dagen, maar zo leuk om altijd omringd te zijn en blijven met baby’s. Mark werkt in de geestelijke gezondheidszorg met onregelmatige diensten dus soms is het wel druk en moeten we veel plannen.

In mijn spaarzame vrije tijd ben ik (te veel ;)) bezig met instagram, kijk ik graag series of doe ik buiten corona om graag leuke dingen met vriendinnen. Een maandje geleden heb ik de essentiële olien van Young Living ontdekt en daar ben ik ook graag mee bezig.

Facts

  • Wist je dat een van mijn voortanden een kroon is? Grappig verhaal: ik ben ooit gevallen met de fiets doordat iemand anders in mijn stuur kwam. Daarbij brak mijn halve voortand af. Nadat daar jaren een stukje aan heeft gezeten die de tandarts eraan had gemaakt brak deze ook af en heeft hij er een kroon op gezet.
  • Wist je dat mijn vriend en ik elkaar hebben leren kennen via Tinder? Ik was al jaren vrijgezel en hij nog niet zo lang. Nooit gedacht hem via een app te ontmoeten, maar het kan dus haha.
  • Wist je dat ik vroeger bij de scouting heb gezeten. Er wordt vaak een beetje lacherig over gedaan, maar ik vond het altijd wel leuk! Lekker ravotten in het bos, boompje klimmen, knutselen, speurtochten, op kamp en nog veel meer.

Instagram

Mijn account op instagram bestaat al jaren. Ik werd iets actiever toen ik zwanger was van Jalou, maar eigenlijk werd ik pas echt actief toen ik zwanger was van Bodhi, nu dus ruim anderhalf jaar geleden. Ik wilde open zijn over ons traject met hem en zo hopelijk ook anderen te kunnen helpen. Daarnaast ben ik gaan bloggen over vooral alles rondom Bodhi en dit heeft ook voor een enorme groei van mijn account gezorgd.

Ik vind vooral de contacten met anderen erg leuk op instagram. Hieruit is ook gebleken dat ik met mijn blogs op mamaplaats en posts op insta al vaak anderen die ook een kindje met een schisis verwachtten of al hadden heb geholpen. De contacten met deze ouders vind ik echt zo leuk en waardevol. Daar heb ik zelf ook veel aan gehad toen ik zwanger was van Bodhi, toen hij net geboren was maar ook rondom de operaties. Minder leuk vind ik de soms wel erg uitgesproken meningen van anderen. Dit kan soms best wat genuanceerder. Maar ook vind ik het best apart dat zoveel mensen ons volgen en het leuk vinden vanalles rondom ons gezin te zien en te lezen.
Zoals ik al eerder vertelde heb ik heel wat blogs geschreven, vooral over alles rondom Bodhi. Deze staan allemaal gelinkt in mijn bio.

Veel liefs, Debbie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *