Follow Friday

DAPHNE | @daph.de.laat

Even voorstellen!

Mijn naam is Daphne de Laat en ik woon in Rosmalen. Voor degene die denken; waar de F ligt dat nu weer? Naast ‘s-Hertogenbosch, In het mooie gezellige brabant! Samen met mijn vriend Erik heb ik 2 zoontjes. Mees van 2 jaar en daarna kwam Sep, inmiddels 3 maanden oud. Hij heeft ons gezin compleet gemaakt. We zijn behoorlijk energiek en een beetje gek. Mees neemt dit gedrag nu al van ons over en daar houden wij wel van! 

Ik werk als zzp’er als gastouder, maar niet aan eigen huis. Ik ga naar de de gezinnen toe. Toen Sep 1 week oud was kreeg ik te horen dat de moeder van het gezin waar ik werkte geen baan meer had, dus ik ook niet meer. Viel ik even flink van mijn roze wolk af op dat moment. Heel erg getwijfeld of ik gastouder wilde blijven of toch weer voor de kinderopvang zou gaan.

Ik ben in mijn verlof een dagje mee gaan lopen in de kinderopvang, maar kwam er snel achter dat gastouderopvang voor nu meer mijn ding was. Inmiddels heb ik in mijn verlof een nieuw gezin gevonden en het leuke is: vandaag heb ik daar mijn eerste werkdag! Ik ga daar 3 dagen in de week werken. 


In mijn vrije tijd ben ik het liefst bij mijn gezin, familie of vrienden. Onze agenda is altijd volgepland met leuke uitjes. Voor de corona tijd kon je mij (in de zomer) vinden op festivals of terrasjes. Wat ik ook heerlijk vind is baantjes zwemmen, vaak gezellig tussen de drijvende bejaarden. Instagram is ook wel een drukke maar leuke hobby geworden.

Facts

  • Ik kan dan wel ‘de Laat’ met mijn achternaam heten, maar te laat zijn zal bij mij never nooit gebeuren. Een ontzettende vrouw van de klok en vind het andersom heel fijn als mensen die eigenschap ook hebben. 
  • Ik ben tweeling met een jongen, maar dat moet haast wel een foutje zijn van de natuur. We zijn twee uiterste van elkaar. Hij is super beheerst en denkt altijd na voordat hij wat zegt. Ik ben daarin tegen hartstikke impulsief en heb vaak dingen al gezegd voordat ik het zelf in m’n hoofd heb gehoord. Ohja, hij kan rekenen als de allerbeste en ik weet niet een hoeveel 0+0 is. 
  • Ik hang dus altijd alle wasknijpers netjes bij elkaar op het wasrek, als ze niet goed hangen kan ik daar nog langer mee bezig zijn dan de was zelf. 

Instagram

Vanaf 2017 ben ik actief op instagram, maar sinds ik zwanger raakte van Mees had ik pas echt een doel en onderwerp om met mensen te delen en werd ik écht actief. Ik ben een heel open persoon dus deel graag ons leven zo eerlijk mogelijk zonder poespas of gladgestreken verhalen. Het leuke aan instagram vind ik toch echt de contacten met anderen. Ik zit helemaal in het moederkliekje van insta en dat is ook voor 90% hetgeen wat ik voorbij zie komen. Die herkenbaarheid in verhalen vind ik heerlijk, dan weet ik in ieder geval dat het gedrag van onze kinderen vaak ergens vandaan komt en niet perse gek hoeft te zijn haha! Ook heb ik oprecht leuke vriendschappen eraan overgehouden. 

Het mindere aan instagram is dus ook meteen dat als je je leven zo open deelt je soms van iedereen commentaar kan krijgen. Nederland is een vrij land en dat zullen we weten ook, soms komen de meningen op je af waarvan je denkt; hmm misschien had je dat beter niet kunnen zeggen want ik voel daar geen meerwaarde bij. Maar goed hè, iedereen is anders zullen we maar zeggen. 


Je kan mij in het hokje ADHD plaatsen. Zo, daar zul je de stempel hebben, maar ik heb daar geen moeite mee. Ik leer mezelf alleen maar beter kennen en dat is fijn. Altijd druk in mijn hoofd kan weleens vervelend zijn voor mezelf. Ik maak lijstjes en vink ze af, want alles wat je in de ochtend tegen me zegt kan ik na 5 minuten alweer vergeten zijn omdat ik een vlieg voorbij zag komen, een toeterende auto had gezien of een kind zag struikelen over z’n eigen voeten. Het is wat.

Ik ga ontzettend genieten van deze dag en ga jullie helemaal meenemen in ons leventje. Hopelijk vinden jullie het net zo leuk als dat ik dat vind!

Liefs Daph,

@Daph.de.laat

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *