Follow Friday

SUZANNE | @family.van.amsterdam

Even voorstellen:

Mijn naam is Suzanne en ik woon samen met mijn man (Dave) en twee kinderen (Sophie en Noah) en hond (Tyson) in Amsterdam. Het is allemaal misschien een wat burgerlijk leven op het eerste gezicht. Alleen nog even een boom in de tuin en ons huisje, boompje, beestje verhaal is compleet. Maar ik leer Sophie dat ik voor altijd 25 jaar ben en houd van gezellige etentjes en borrels. Een nacht doorhalen in de kroeg moet ik beboeten met een week lang een kater gevoel maar ik laat me toch soms verleiden! 

Sophie is geboren met een open blaas en daar hebben we regelmatig nog ziekenhuiscontroles voor. We wisten dit bij haar geboorte niet, en met een ongeplande thuisbevalling was de chaos al snel compleet. Onze kraamperiode was dan ook best heftig te noemen. Ze is met 1 dag oud geopereerd. Na een periode op de NICU en daarna op de kinderafdeling te hebben gelegen mochten we haar eindelijk mee naar huis nemen. Het is nog afwachten hoe alles zich ontwikkelt en hoeveel operaties er extra nodig zullen zijn. Noah kwam al snel achter zijn zus aan. Ze schelen 1,5 jaar en na veel extra controles kwam hij helemaal gezond ter wereld. Het is heftig met twee kleintjes in huis. Maar ook zo gezellig!  Vroeger droomde ik al van een huis vol. Ik hoop dat vrienden/ familie en ook later de vrienden van mn kinderen altijd bij ons binnen komen lopen. Ons huis als een plek waar iedereen gezellig komt aanwaaien 🙂

Werk & vrije tijd

Ik werk drie dagen in de week als senior consultant voor een uitzendbureau.  

Ik hou ervan om met veel mensen urenlang aan tafel door te brengen. Genoeg eten en drinken en al pratend, lachend en met af en toe een spelletje de dag naar avond zien te veranderen. In de zomer verhuisd die gezelligheid dan naar onze tuin met de bbq non stop aan. Ook vind ik het gezellig om met vrienden/familie en ons gezin op pad te gaan. Dit kan iets simpels als een rondje bos zijn maar ook een over de top dag naar een pretpark vind ik leuk. Hou ouder de kleintjes worden hoe leuker het is om met ze op stap te gaan. Die blij gezichtjes en de verhalen erna zijn goud waard! 

Suzanne’s feitjes..

-Ik hou echt van nieuwe gerechten uitproberen. Maar ik heb een man een kinderen die, zeg maar, kritische eters zijn. Dus die zijn niet zo gek op allerlei nieuwe creaties; 

-Ik heb een zwak voor het kopen van cadeautjes voor de kinderen. Ik heb een doos vol met cadeautjes klaar staan. Dat in combinatie met een familie die ze erg verwend maakt dat ik de cadeautjes van kerst 2019 nog over heb. Maar laat Dave dat maar niet horen :); 

-Er staat ook een doos klaar voor Sint/ kerst volgend jaar, voor de gezinnen die het nodig hebben tegen die tijd; 

-Ik ben verslaafd aan sushi en cola zero. Dat laatste drink ik van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat; 

-In mijn droom toekomst woon ik op een woonboerderij met een giga keuken waar mijn elftal aan kinderen met vrienden/vriendinnen elke dag rondhangen. 
 

Instagram weetjes…

Wat vind je leuk aan Instagram? 
D
e heerlijke gesprekken over waar iedereen tegen aan loopt thuis. De ballen van de ballenbak die je elke avond overal vandaan moet halen. De prinsessenfase van de meisjes waarbij ze niks anders meer dan jurkjes wilt aantrekken. De jongens die zonder vrees zichzelf 4 keer per dag van de bank af laten lanceren. Het feit dat de was altijd aanwezig en het verdriet dat je kan hebben als je een verdrietig kindje moet achterlaten bij de opvang. Of de steun Alles kan worden besproken en ik hou ervan!  

Wat vind je minder leuk aan Instagram? 
De strijd die er kan zijn onderling. Elkaars keuzes niet accepteren. Of je nou je kind drie jaar aan de borst wilt hebben of er na een week al de lol niet meer van inziet. Is jouw huis altijd helemaal aan kant of heb je een soort indoor speeltuin naast je bank? Iedereen moet het zelf weten en zolang iets uit liefde voor je kleintjes gebeurd is er geen fout.  

Wil je nog iets kwijt? Wat grappigs of extra info over je leven?  
Ik hoop dat er nog veel meer mensen zijn die contact komen zoeken via Instagram. Alles kan en mag je bespreken. Niemand zou zich eenzaam hoeven voelen (in het moederschap). Ik heb niet alle antwoorden en Dave zegt altijd dat ik een hippie huishouden/opvoeding heb. Maar ik kan super goed luisteren en soms is dat ook het enige wat nodig is.  

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *