Follow Friday

DIONE | @dione.dv

Wie is Dione?

Ik ben Dione, 27 jaar en nu 7 jaar samen met mijn man Casper. Wij hebben elkaar 7 jaar geleden leren kenen in Amsterdam. Zijn in de tussen tijd van Amsterdam naar Elahuizen, naar Amsterdam, naar Sneek en weer naar Elahuizen verhuisd (zitten niet stil). Tussen al het verhuizen door was er blijkbaar ook nog genoeg tijd voor leuke dingen, want 3 jaar geleden mochten wij ouders worden van Hannah en een jaar geleden van Jonah. 

Ik begin in mei met een leuke nieuwe uitdaging in de horeca en daarnaast help ik waar ik kan in het familie bedrijf van mijn man (wij wonen op het bedrijf, recreatie park).


Free time & Facts!

In mijn vrije tijd ga ik graag sporten om het er vervolgens met de zelfde noodgang ’s avonds weer aan te eten. Zo blijven we lekker bezig.

-Ik heb een hekel aan te laat komen.
-Ik eet mijn m&m’s gesorteerd op kleur en van klein naar groot.
-Ik sorteer mijn kleren op kleur en soort, wordt panisch als manlief iets verkeerd ophangt, klaag altijd dat hij de was niet doet, klaag ook als hij het wel doet en verkeerd terug op hangt. 
-Ik ben zee ziek, maar dol op varen. 
-Soms doe ik net alsof ik slaap zodat Hannah in slaap valt, het gebeurt regelmatig dat manlief mij vervolgens rond 23.00 wakker komt maken met de vraag of ik nog in ons bed kom liggen.
-Ik ben dyslectisch en mijn moeder docent Nederlands, hele frustrerende combi voor beide.


TROTS!

Op het feit dat ik heel ‘’kneedbaar’ ben. Ik hecht niet veel waarde aan een plaats/woning, voor mij is het het gevoel wat thuis, thuis maakt. Om die reden heb ik ook geen moeite met zoveel verhuizen, want mijn thuis verhuisd gelukkig altijd mee!

Een ding dat ik heb geleerd van het ouderschap is om te leven in het moment, dankbaar te zijn voor wat ik nu heb.

Dromen & doelen! 

Tuurlijk zijn er genoeg dromen: een verre reis met de kinderen, misschien wel gaan wonen in het buitenland, ooit een boerderijtje kopen en helemaal opknappen. Maar echte doelen, buiten het zo onafhankelijk mogelijk als gezin kunnen leven, zijn er niet.


Dit geef ik mee aan mijn kindjes!

Wees dankbaar, maar kritisch. Ik denk dat we in een wereld leven waarin je altijd iets nieuws, mooiers, beters wilt en ik denk dat het heel belangrijk is dat je ook kan waarderen wat je al hebt. Dat betekend niet dat je niet kritisch mag kijken naar waar verbetering in zit!

Is er iets wat Dione heeft onderschat aan het moederschap?

Het thuismoederschap! Ik heb altijd gezegd dat ik geen huismoeder ben, wil ik niet zijn en vind ik niet leuk. Dat klinkt wat kort door de bocht, maar ik haal geen voldoening uit het 24/7 samen zijn met mijn kinderen. Toch ben ik er nu 2 keer ingetuind om een jaar thuis te blijven voor de kinderen en die jaren koester ik ook zeker, maar voor mijn mentale gemoedstoestand is het beter als ik ze een x aantal dagen ergens anders kan droppen en mijn eigen ding kan doen. 

We vroegen Dione hoe zij zichzelf beschouwd als ouder! En ze geeft jullie een tip!

Deze vind ik heel lastig want hoe ik vandaag als ouder ben is niet de ouder die ik morgen ben. In de basis ben ik denk ik best streng, of nouja streng er zijn bepaalde regels in huis, maar daar binnen laat ik ze los en mogen ze zelf ontdekken, vallen en opstaan.

Luister niet naar advies waar je niet om heb gevraagd en luister juist heel erg naar je instinct! 

Ik wilde nooit uit de stad, wilde nooit trouwen en nooit kinderen.. Conclusie: Zeg nooit nooit 

Groetjes Dione 

(instagram.com/dione.dv)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *