Geen categorie

SAM aka SAMANTHA | @ofjesamheet

Wie is Sam?

Wie ben ik. Hoihoi, ik ben dus Samantha maar zeg alsjeblieft Sam. Woonachtig in Wijk bij Duurstede met mijn verloofde (dit moet van hem) Lex en onze twee kids Djex (2 jaar) en Zoey (8 maanden). Ik ben geboren in Friesland, meeste van de tijd gewoond in Gelderland en nu dus wonend in de provincie Utrecht. En dat voor de liefde. Lex en ik kennen elkaar al ruim 5 jaar maar zijn officieel gezien ruim 3 jaar samen. Klopt, ik was dus vrij snel zwanger maar meneer wilde graag vòòr zijn 30ste papa worden dus.. nee, het was voor ons ook een hele leuke verrassing. 


Werk & vrije tijd!

Toen Djex geboren werd hebben we er eigenlijk voor gekozen dat ik ging stoppen met werken. Lex heeft een eigen tegelzetbedrijf en werkt vaak 6 dagen (en soms 7 dagen en de avonden erbij) waardoor dit ons de beste keus leek. Eerlijk, ik heb er wel even over na moeten denken omdat ik gewoon graag werk maar wat is nou mooier om alles te kunnen meemaken van je kids denkend aan de eerste stapjes en woorden etc. Daar kan toch niets tegen op. Werken kan altijd nog als ze straks naar school gaan. Klein blijven ze helaas niet. Gelukkig hebben wij ook de luxe dat het financieel kan dus ik mag zeker in mijn handjes knijpen. 

Ik ga in mijn vrije tijd heel graag naar festivals toe. Jammer genoeg al lange tijd niet geweest door onder andere mijn zwangerschappen (ik zag mij met mijn dikke pens daar gewoon niet staan) en ook door dat sc*ijt Corona. Ik zit ook graag met een zoet drankje in mijn handen op een terras. Ow wacht, dat kan ook al lang niet meer. Wat overblijft is online shopping en creatief bezig zijn. Lekker kneuterig fotoalbums plakken maar ook met Djex lekker knutselen. Livin’ the burgerlijke life. Yes!

Fun facts.

-Ik heb ongeveer een half jaar in een schoenwinkel gewerkt toen ik zwanger was van Djex. Ik heb alleen een voetenfobie (vraag me niet waarom ik daar ging werken dus) en ik gooide het altijd op mijn zwangerschap dat ik niet de schoen(en) bij ze aan kon doen. I d e a a l.
-Redbull. Bedoel, 2 jonge kids, do I need to say more. Ik drink geen koffie dus dan is het minder erg toch?
-Toen mijn soort van relatie uit ging en hij binnen no-time een nieuwe vriendin had ben ik naar zijn huis gegaan en ‘onze‘ kat gaan halen zodat hij mooi die kat kon gaan zoeken. Dit heb ik een jaar lang geheim weten te houden. Eind goed al goed: die hij is Lex waar ik dus nu mee verloofd ben en twee kids mee heb en drie katten waaronder ook de ‘gejatte’ kat. Ik sta nu ook bekend als de ‘ kattenjatter’. Trots.
-Ik ben zo’n kattenvrouwtje dat elke kat die ze op straat wilt aaien en kroelen. Nee, ik jat hem niet mee. Alleen aaien.

 TROTS!

Waar ik echt trots op ben zijn alle ouders en kids in deze Corona tijd. Wat moet het een geregel geweest (en nog steeds) met opvang en home-scholing en daarnaast nog je werk en het huishouden. En hoe de kids het allemaal maar doen. Chapeau aan jullie allemaal.

Over 5 jaar hoop ik een eigen bedrijf op te hebben gezet op creatief gebied. Hoe en wat precies weet ik nog niet maar ik heb gelukkig nog even.


Dit wil ik mijn kinderen meegeven!

Ik wil mijn kinderen meegeven dat ze moeten doen wat zij leuk vinden om te doen en daar ook vol voor moeten gaan. Daar bedoel ik niet mee de muren onder te kleuren maar qua sport of een bepaalde hobby bijvoorbeeld.  Ze moeten niet iets gaan doen omdat een ander dat ook doet. 

Wat ik aan het ouderschap onderschat heb zijn die ongevraagde adviezen en bemoeienis die je ineens krijgt. Denk dat iedereen wel begrijpt wat ik bedoel haha. 


Steekwoorden van Sam:
Liefdevol, met.sommige.dingen.heel.makkelijk – maar.met.sommige.dingen.ook.weer.heel.streng, knuffelig & creatief.


Sam haar gouden tips!

Mijn tip aan alle ouders/ ouders to be is volg ALTIJD je gevoel. En weet dat alle ouders ook allemaal maar wat doen. Ook ik en die ene vriendin die moeder is. 

Mijn Instagram is echt grotendeels voor een lach op je gezicht maar soms ook de realistische kant van het ouderschap. En neem sommige dingen met een korreltje zout. Dat maakt het leven soms ook makkelijker en ook mijn Instagram posts haha.

@ofjesamheet

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *