Follow Friday

LAURA | @mommoiselle_com

Laura! 

Hoi, ik ben Laura! Ik ben de oudste van vier meisjes en ben twaalf jaar samen en zes jaar getrouwd met Bart. Samen hebben we drie kindjes: Elliot (5,5), Amelia (4) en Phoebe (19m). Ik bleef telkens lekker lang thuis met de kindjes en genoot van het thuisblijfmamaleven. Mijn mama was ook thuis bij ons en ik heb dat altijd erg geapprecieerd. Zelf ga ik na een tijdje telkens wel weer graag aan de slag en dat doe ik in mijn andere passie: lesgeven. Ik geef Engels en Nederlands in het laatste jaar op de middelbare school.

Ik leef me ook helemaal uit met mijn mamablog, Mommoiselle. Het begon omdat ik graag schrijf maar ik merkte al snel dat ik Instagram nodig had om lezers de weg te wijzen. Bleek dat Instagram ook superleuk is! Ik deel tips en tricks, geef andere ouders een sneak peek in ons 100% doodgewone leven-zoals-het-is  met drie kindjes en vertel over onze moeilijkheden en successen in zwangerschap, geboorte, borstvoeding, omgaan met kleuters, enz…. Ik heb zelf zo veel aan de community die ik daar heb gevonden en het doet me enorm deugd ook andere mama’s te kunnen helpen en inspireren. 

We woonden zes jaar in hartje Antwerpen en verklaarden mensen zot die ons onheilspellend zeiden dat we er wel snel zouden wegtrekken wanneer er kindjes kwamen,…maar we moesten ze met de komst van ons tweede kindje gelijk geven. Opeens hadden we het helemaal gehad in de stad. Nu wonen we in het groene Brasschaat, dichtbij onze beide families en om de hoek van mijn werk. Beste beslissing ooit. Vorige maand verhuisden we naar ruimer huis om de hoek en dus deel ik nu ook vaak stories over de inrichting van de kinderkamer bijvoorbeeld.

Vrije tijd

Met de corona lockdown hoorden we van veel vrienden hoe ze tijd met hun gezin hadden teruggevonden en genoten van de rust van het samenzijn. Wel, wij hebben dat eigenlijk altijd om eerlijk te zijn. Mijn man en ik zijn sociale mensen maar hebben ook onze down time nodig. Onze agenda’s zijn dus altijd vrijwel leeg en onze levens zijn gericht op rustige dagen met de kindjes. Veel van onze keuzes zijn daar op gericht: ik werk in het onderwijs en mijn school is recht om de hoek van waar we wonen, vijf minuutjes van het kinderdagverblijf en een minuutje van de school van de twee oudsten. Ik bleef na de geboorte van de kindjes telkens negen maanden (en de laatste keer wegens corona langer dan een jaar) thuis.

Ik werk nu halftijds. Mijn man is erg ambitieus en ik acht hem heel geslaagd in het leven, desalniettemin overweegt hij altijd heel erg wat de impact van een nieuwe potentiële job is op het gezin. Lang pendelen is bijvoorbeeld iets wat volgens ons iets waar geen loon tegen kan opwegen. In het weekend spenderen we veel tijd met onze ouders en zussen en zien we vrienden op spontane uitjes. Ooit vond ik dit soort leven saai, ik ben een kind van expats en er werd mij een ambitieus parcours van voortdurend reizen en carrière voorspeld. Nooit gedacht dat ik zo’n geluk zou vinden onder de kerktoren!

Feitjes

  • Ik werd met Elliot en Amelia ingeleid wegens… jeukende handen en voeten! Klinkt gek maar cholestase kan behoorlijk gevaarlijk zijn, gelukkig was het bij ons een mooie ervaring en stelden mama en baby het meteen goed.
  • Ik ben heel positief, kom zelfzeker over en spreek bijvoorbeeld heel graag voor grote groepen, maar tegelijkertijd ben ik heel emotioneel en empathisch. Ik heb het moeilijk met afscheid te nemen van bepaalde fases (lees: onze zolder staat vol babyspullen voor dat vierde kindje dat er nooit komt) en ik kan een moment missen terwijl het nog bezig is. Koop ik een nieuwe auto, dan huil ik om de vorige, verhuizen we naar een ruimere woning, dan verval ik die laatste maanden in een bijna rituele manier van afscheid nemen van elk plekje. Ook heb ik de neiging kleine details in het leven met elkaar te linken en dan te besluiten dat het vast zo zou samen komen in een roman.
  • Diep vanbinnen ben ik een omaatje: mijn grootste nachtmerrie is naar een festival als Tomorrowland moeten gaan. Maar echt dan, al werd ik er voor betaald, ik zou ervoor bedanken. Geef mij maar een spontaan terrasje of een verrassend laat geworden tuinfeestje met vrienden of mijn natte droom: een avondje film met een (nog warm) tasje thee en dan een nachtje doorslapen. Die avond staat al vijf jaar op m’n verlanglijstje!
  • Ik geef elke dag complimenten aan familie, collega’s, leerlingen, vreemden,… dat kost me niks, vrolijkt anderen op en geeft ook mijzelf positieve energie. Een aanrader!
  • Ik ben heel erg bezig met gezonde voeding. We eten vegetarisch, in de praktijk vaak veganistisch, en ik werd al wel eens de havermout- en smoothiemomfluencer genoemd 😀 (#lifegoals). Tegelijkertijd ben ik allergisch aan diet fads (zoals die intermittent fasting nu) en ben ik een waanzinnige zoetekauw. ’s Avonds trek ik de kast open en vlieg ik in de koeken en chocolade, moet kunnen toch? 
  • Ik ben een history geek, ik studeerde op de middelbare school Latijn-Grieks, nam er later op de universiteit een minor middeleeuwse geschiedenis bij en luister tijdens het afwerken van huishoudtaken doodgraag naar history podcasts. 

Instagram

Ik ben bijna drie jaar actief op instagram. De tagline “sleepless in suburbia” geldt nog steeds!

Ik vind het zo leuk om tips te kunnen delen maar vind het nog fijner zelf veel bij te leren. De berichten die ik krijg, maken vaak mijn dag! Zo krijg ik regelmatig als eerste te horen dat volgers in verwachting zijn! Ook mama’s steunen tijdens zware nachten of borstvoedingsperikelen geeft veel voldoening, net omdat ik daar zelf heel erg naar verlangde.

Het is best verslavend, ik haal er veel plezier uit door er veel mee bezig te zijn maar anderzijds wil ik niet het voorbeeld geven aan onze kindjes van veel op je gsm te zitten… dat is echt een tweestrijd! 

Wist je dat?

Ik post normaal in het Engels. Ik woonde vroeger in Zwitserland en ging in het Engels naar school. Die affiniteit met het Engels bleef en ik spendeerde veel vakanties in Amerika en ging Engelse taalkunde en literatuur studeren. Vandaar vind ik het wel fijn dat Engels te kunnen gebruiken op Instagram. Bovendien bereik ik zo een heel interessante doelgroep: expat mama’s die het heel erg leuk vinden om tips te krijgen van een mama in hun nieuwe land. 

Laura Van Heuven 

Instagram: @mommoiselle_com

Blog: https://mommoiselle.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *