Follow Friday

LEANNE | @moeder.leanne

Wie is Leanne?

Ik ben Leanne, 21 jaar oud en sinds kort alleenstaande moeder van Ivan en Luke. Zij zijn op 1 maart 1 jaar geworden. Mijn schatjes zijn met 35 weken geboren na een heftige zwangerschap en een heerlijke bevalling. 
Eind februari hebben wij besloten om een punt achter onze relatie te zetten en wij zitten momenteel in scheiding. Erg heftige periode dus. Maar ook fijn nieuws, ik woon namelijk vanaf deze week in een nieuw huis in Haaksbergen samen met de kindjes. Een nieuwe start. Ik werk momenteel in een verzorgingshuis als verzorgende IG. Door de scheiding moet ik op zoek naar ander werk, waar ik nu heel druk mee ben om dat voor elkaar te krijgen. Echt een zoektocht.

In mijn vrije tijd (wat momenteel niet heel vaak is) hou ik ervan om te shoppen bij kringlopen en kledingwinkels voor de kindjes. Ik hou van kringlopen omdat je daar de mooiste pareltjes kunt vinden. Deze knap ik dan op en maak ik naar mijn eigen style. Heerlijk tijdverdrijf!

Happy facts!

-Ik kan mij helemaal suf zoeken naar mijn telefoon terwijl ik deze in mijn andere hand heb.
-Mijn grootste tik is dat ik bij de radio of televisie altijd het geluid op 2, 4, 5, 6, 8 of 10 heb staan. Even getallen dus, of 5, 15 etc. Zo irritant!
-Mijn luiertas zit altijd bomvol met onzin, waar ik uiteindelijk niks of weinig van gebruik. Uiteraaaard vergeet ik dan wel het allerbelangrijkste vaak. De luiers. 


Trots ben ik op mijn lijf. Aan de andere kant haat ik het, want afvallen wil nooit lukken. Maar mijn lijf heeft wel even een zwangerschap en bevalling doorstaan. Ik heb een tweeling mogen dragen en daar ben ik zo trots op!

Over 5 jaar hoop ik financieel op eigen benen te staan, een fijne baan te hebben en wellicht een eigen bedrijf te starten. Over 10 jaar hoop ik een eigen bedrijf te hebben in de fotografie of een bedrijf met kleding. Ook hoop ik dat mijn kindjes dan nog steeds gezond zijn en zelfverzekerd in het leven staan. Over 25 jaar, poeh dat is een tijd! Dan hoop ik toch wel een partner te hebben gevonden, nog 1 of 2 kindjes erbij te hebben. En dan zijn mijn kinderen gewoon uit huis waarschijnlijk, zo’n raar idee. Ik hoop dat ze dan op eigen benen kunnen staan en gelukkig zijn. Misschien ben ik dan wel oma. Gek!

Mijn droom is dus om een eigen bedrijf te starten. Waarin precies weet ik nog niet, al trekt fotografie mij erg en het naaien van kleertjes vind ik erg leuk. Het lijkt mij heerlijk om financieel goed te zitten en mij geen zorgen te hoeven maken om de toekomst van mijn kinderen. 

Ik wil mijn kinderen meegeven dat ze zichzelf mogen zijn. Ze mogen altijd bij hun moeder komen voor advies of gewoon een knuffel. Dat ze weten dat ik altijd voor ze klaar sta en ik hoop dat ze ook voor hun kinderen een goede vader zullen zijn.

Wat ik onderschat heb aan het ouderschap, is de vermoeidheid. Dat doe ik wel even, dacht ik dan. Maar nu zijn ze inmiddels 1 jaar en slapen ze net een paar weken de hele nacht door. Een jaar met weinig slaap doet veel met je! Kleine energievretertjes ❤️.

Als ouder ben ik duidelijk, ze weten waar ze aan toe zijn en wat mag en wat niet. Liefdevol, ik wil ze overgieten met alle liefde die ik in mij heb. Knuffelen is een pre hier in huis, daar genieten we alle 3 zo erg van! Rechtvaardig, ik vind het belangrijk dat ze allebei gelijkwaardig zijn. Ze zijn allebei mooi op hun eigen manier en ik maak geen onderscheid tussen ze. Zorgzaam, ik vind het fantastisch om voor ze te zorgen en er voor ze te zijn. Onderzoekend, ik vind het fijn om het allerbeste voor ze te doen. Denk bijvoorbeeld aan rapley methode, gezond opvoeden, wasbaar luieren, montessori spelen etc. 


Een tip voor alle ouders, volg je gevoel! Vertrouw alsjeblieft op je moeder of vader gevoel. Want dat klopt. Altijd. Ik ben te vaak niet geloofd, mijn gevoel heeft tot nu toe altijd gelijk gehad. Strijd door net zolang totdat het goed voelt voor jou en je je doel bereikt hebt.

Wat ik extra wil vertellen is dat het financieel niet helemaal alles voor de wind gaat. Doordat wij vroeg samen zijn gaan wonen hadden wij weinig te besteden en nu door de scheiding gaat het al helemaal niet soepel. Mede daarom vind ik het een uitdaging voor mijzelf om zoveel mogelijk van kringlopen of marktplaats op te snuffelen en op te knappen. Dat scheelt zo veel, en ook met weinig budget kun je een huis leuk inrichten. Dat vind ik goed om te delen.
Mijn insta naam is moeder.leanne

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *