Tissue Tuesday

Kim (33): “Ik pakte het voordat het in de wc viel… het was een baby..”

Buikpijn en misselijk

Ik was 20 en had rijles. Wij waren nog geen 30 minuten onderweg en ineens kreeg ik heftige buikpijn en werd ik misselijk. Mijn rij-instructeur stelde voor om zelf terug naar mijn woonplaats te rijden en mij bij m’n vader af te zetten. Daar liep ik naar mijn kamer om even op bed te gaan liggen. Na een half uur gelegen te hebben ben ik maar naar mijn moeder gefietst, de pijn was nog steeds niet dragelijk. Dat is een fietsrit van een kwartier maar ik heb er wel een uur over gedaan. Fietsen lukte me niet dus ik ben maar gaan lopen, lopen ging ook niet dus toen ging ik weer fietsen. Uiteindelijk ben ik toch bij mijn moeder aangekomen, zette m’n fiets neer en liep naar de lift. In de lift kreeg ik een paar heftige pijn stoten.

Ik liep naar binnen en ging gelijk naar mijn slaapkamer. Eigenlijk moest ik al redelijk snel naar de wc omdat ik een erge pers drang voelde. Tijdens het wc bezoek kwam m’n moeder even vragen of ik rijst wilde hebben. Serieus?! Rijst…. wie denkt er nou aan rijst? Ik dacht echt, pleur op met je rijst. Mijn moeder droop weer af.

Op de wc

Op dat moment wist ik niet wat ik voelde maar het was branderig en het deed echt heel erg pijn. Ik heb zo hard op mijn arm gebeten tot een grote blauwe plek aan toe. Toen kreeg ik in de gaten dat er iets uit mij kwam. Ik pakte het voordat het in de wc viel… het was een baby.. Ik pakte haar en de placenta, die er ook al uit was gekomen, op en ben weer naar mijn slaapkamer gelopen. Ik heb haar op mijn bed gelegd, met een deken over haar heen en het hoofdje wel vrij. Toen ben ik eerst de wc gaan schoonmaken met schoonmaakdoekjes want die zat helemaal onder het bloed. Ik ben daar ongeveer een half uur mee bezig geweest en mijn moeder en haar vriend zaten gewoon in de woonkamer en hadden niks door. Toen ik de wc helemaal schoon had gemaakt ben ik terug naar mijn slaapkamer gegaan.

Ik was in shock… De band met mijn moeder is niet heel goed dus ik durfde het haar niet eens te vertellen. 1000 verschillende gedachten schoten door mijn hoofd. Wat moet ik doen? Hoe moet ik dit doen? Hoe gaan mensen reageren? Wil ik dit wel? Ik had de radio aan en hoorde toen precies dat er die dag een baby in een vuil container was gevonden. Zoveel gedachten, gekke gedachten, twijfels, niet denken te kunnen. Toen kwam het liedje No One van Alicia Keys op de radio ik luisterde ernaar, ik keek naar het mini mensje en op dat moment wist ik dat ik dit niet alleen kon. Ik heb toen een brief naar mijn moeder geschreven en daarin verteld dat ze oma is geworden. Die brief heb ik onder de woonkamer deur geschoven, daarna op de deur geklopt en snel weer naar mijn kamer gelopen. Heel snel kwam mijn moeder naar m’n kamer en ze schrok heel erg van de situatie. Ze belde gelijk de spoedarts en uiteindelijk heeft die arts 2 ambulances laten komen om mij en mijn dochter mee te nemen naar het ziekenhuis. De spoedarts heeft toen ook de navelstreng doorgeknipt. Daar hebben ze ons verder onderzocht en gelukkig was alles goed!

Dit kan toch niet?!

Nu zullen veel mensen na dit verhaal denken; huh dit kan toch niet?!! Je kunt tijdens je zwangerschap naar voren of naar achter dragen. Ik was een naar achter drager en liep gewoon nog in mijn maat 42 broeken. Ik kreeg maandelijks gewoon nog mijn menstruatie, ik had een gewelddadige ex en was bang voor hem. De link ‘zwanger kunnen zijn’ heb ik daarom niet kunnen leggen.

Ik vind het heel erg jammer dat ik het niet wist. Hierdoor heb ik natuurlijk geen echos, geen mooie buik foto’s, ik had geen mooie baby kamer of een mooie kinderwagen. Normaliter regel je dat in die 9 maanden en ik had nu helemaal niks. Van vrienden, collega’s en familie heb ik gelukkig wel spullen gekregen en ik ben hen tot de dag van vandaag echt heel erg dankbaar!

Ik geloof dat alles in het leven met een reden gebeurt. De vader wil er niks van weten en eerlijk gezegd doet dat mij niks want naar mijn idee zal je die liefde nooit van een man krijgen. Ik ben trots dat ik haar heb gehouden en super trots dat ik haar moeder mag zijn!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *