Follow Friday

DAPHNE | @daph.de.laat

Even voorstellen!

Mijn naam is Daphne, 30 jaar oud maar voel en gedraag me nog alsof ik 20 ben. Ik woon samen in Rosmalen (het moooooie brabant) met Erik en onze 2 zoontjes Mees (3 jaar), een echte peuterpuber met driftbuien.. want ja het is toch ook belachelijk als je niet zonder broek naar buiten mag of je een boterham gesneden wil en als wij dat dan doen is het drama want “waarom heb je die boterham nou gesneden?” Daarnaast is hij ook behoorlijk lief en erg gevoelig. 

En Sep (9 maanden), een extreem blije baby die iedereen leuk vind en de hele dag lacht, ook altijd aan je been hangt als een aapje. Ohja.. en slapen is ook voor apen volgens Sep Lauwen. 

We zijn behoorlijk actief, druk, gek en een uitknop kennen we niet. En dus onze kinderen ook niet want die nemen dat gewoon over, iets met kopieërgedrag haha! Daardoor is het hier nooit saai en dit samen zorgt voor een interessante dynamiek in ons gezin! 

Werk & vrije tijd

Ik ben absoluut geen kantoortypje, geen concentratie voor ook (lees: ADHD). Ik ben 24/7 met kinderen. Ik werk 3 dagen als gastouder bij mensen aan huis. Zo kan ik lekker al mijn energie kwijt. 

In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn gezin, vrienden of familie. We willen iedere dag wel wat leuks doen of ergens naartoe waar de kindjes leuk kunnen spelen! Als hun een leuke dag hebben, dan hebben wij dat ook. Ik ben dol op dansen en gek doen dus naar een festival gaan is ook 1 van mijn favoriete bezigheden. 

Feitjes

  • Als ik op stap ga ben ik een idioot zonder drank op. Ik ben al vanaf mijn 18de bijna altijd de bob. Drank is voor mij niet nodig om het leuk te hebben, mensen denken toch altijd al door mijn gedrag dat ik zat ben. Als ik dan mijn autosleutels laat zien geloven ze niet dat ik de bob ben😂
  • Ik kan de hele dag door friet eten, mensen die ons al langer volgen weten dit ook. Als wij ‘s avonds friet eten kan ik uren later nog de koude friet op gaan eten die we over hadden hahaha. 
  • Geen idee hoe ik eraan ben gekomen, maar ik heb echt een belfobie. Als ik wat moet regelen en daarvoor moet bellen doe ik dat liever niet of met zenuwen. Ik weet dat het echt nergens op slaat en als ik heb gebeld denk ik; wat was daar nou moeilijk aan?😂
  • Als Erik en ik een serie kijken die voor ons allebei nieuw is, vraag ik non stop aan hem; ‘huh waarom doen ze dit nu?’ ‘Oh en wat gaat er nu gebeuren?’ Ja weet hij veel hahaha

Waar hoop je te staan over 5, 10 en 25 jaar? 

Pfoehhh ja, ik ben een ontzettende planner maar dit is niet perse iets waar ik over nadenk. Vroeger wel.. ik had maar 1 doel in mijn leven en die was ultra aanwezig en sterk; mama worden!!! 

Nu ik dat inmiddels ben, heb ik de rust wat meer gevonden. Ik zat mezelf zo in de weg in die jaren, ik weet dat het nergens op slaat maar ik kon moeilijk genieten van leuke dingen doen alleen met Erik.. Ik voelde zo’n extreme druk die pas weg is gegaan toen ik mama werd van Mees

Waar ik nog weleens over nadenk, is dat ik geen gastouder meer wil zijn als mijn kindjes allebei op school zitten. Ik zou dan dolgraag iets voor mezelf willen hebben of doen wat ik om de schooltijden van de kindjes heen kan plannen. 

En over 10 of 25 jaar hoop ik gewoon stomweg dat ik nog steeds bij mijn 3 mannen ben en dat ze allemaal gelukkig en gezond zijn. Net zoals alle andere familie en dierbaren om me heen. 

Doelen

Mijn doel voor nu is gewoon; doorslapen😂 Mees sliep al door vanaf week 5 waar wij dus ontzettend mee verwend waren. We gingen er niet perse vanuit dat we na Mees zo’n frikandel hadden die al 9 maanden slecht slaapt ‘s nachts. Iets met; overdag een engel en ‘s nachts een duiveltje.

Instagram

In 2017 zette ik mijn eerste foto op Instagram, maar werd pas echt actief toen ik zwanger raakte van Mees. Toen had ik een leuk doel en ik zie instagram ook echt als een dagboek voor mezelf om foto’s en verhalen terug te kijken/lezen van de kindjes! 

Ik vind het heeeel leuk aan instagram dat ik nieuwe mensen leer kennen die in dezelfde levensfase zitten als ik. Mijn insta is 1 en al het mama/kids gebeuren dus zie en lees alleen maar herkenbare verhalen. En zelfs mijn bestie heb ik er leren kennen, die ik nu al 3 jaar iedere dag spreek en geen dag meer zonder kan (@huisjemerlin) 

Wat ik minder leuk vind aan insta is dat mensen altijd wel een mening hebben, wat natuurlijk mag! Maar niet iedereen heeft een leuke manier van praten en/of mening geven. Ik ben een persoon die het heel fijn vind om het voor iedereen goed te doen en vaak ook mensen te pleasen maar helaas kan niet iedereen je leuk vinden, soms krijg je dan dus wel wat vervelende dm’s. Ik vind dat wel echt jammer en onnodig. 

Wil je nog iets kwijt?

Onze inrichting begon zoooo mooi voordat we kinderen kregen, alles stond perfect bij elkaar en zag er prachtig uit. Inmiddels zitten de vlekken op de bank, gaten in de muur en als Mees dingen niet stuk maakt is het wel Erik die weer met lomp gedrag ergens op gaat staan.

Erik wil het liefst groter wonen, en nee niet perse voor onszelf maar om nóg meer speelgoed te kopen voor de kinderen. Ik win thuis nooit discussies als het gaat om speelgoed voor de kinderen. Als ik nee zeg, wordt het een dag later alsnog bezorgd hier. Erik maakt het liefst van heel ons huis een speelparadijs en niks is te gek. Iedere dag is een feestje en dat zullen we weten ook! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *