Follow Friday

BO chvasta @momlife_with_acnes

Even voorstellen!

Mijn naam is Bo Chvasta. Ik ben 31 jaar oud en mama van 3 meiden. Esmee (8), Evy (3) en Skylar, mijn bonus dochter (6). Mijn lieve zorgzame vriend Danny is ook 31 jaar. Wij zijn een gezellig samengesteld gezin. Wat soms een geregel is maar gelukkig komen we er wel altijd uit.

Wij wonen in het mooie Oostkapelle en Skylar is om het weekend bij ons en ook Esmee om het weekend bij haar vader. Daardoor zijn we 1 weekend een chaotisch druk gezin van 5. En het andere weekend een klein rustig gezelschap van 3. Wij zijn helaas niet een gezin waar alles lekker op rolletjes loopt. Want helaas ben ik chronisch ziek en hebben we de afgelopen 4 jaar veel diepe dalen gekend. Maar we blijven het positief in te zien! Ook al ben ik nu uitbehandeld en kan ik niet meer beter worden. Doordat het op 14 februari 2021 weer fout ging met mijn ziekte, ik totaal een maand in het ziekenhuis lag en ik met Pasen thuis kwam heb ik besloten om ons verhaal te delen en mijn profiel openbaar te zetten. Dus ik ben ook nog niet heel erg lang actief bezig op Instagram.

Werk en vrije tijd

Ik heb een baan als voedingsassistente in het ziekenhuis. Een kei leuke baan. Maar helaas zit ik nu al sinds februari in de ziektewet. Ook heb ik vorig jaar mijn eigen bedrijfje op gezet genaamd Tiesbaksels. Dit is een bakkerij vanuit huis. Maar ook dat staat nu helaas stil. Wat ik graag in mijn vrije tijd doe? Ik bak dus heel graag. Maar ik vind het ook heerlijk om uit huis te gaan. Door mijn ziekte zit ik veel thuis dus zodra Danny vrij is ga ik er graag op uit met hem en de kids. Ook lees ik heel graag. En wij wonen aan het strand en daar ben ik heel graag lekker ontspannen.

Facts

  • Ik ben zo’n moeder die keihard mee danst op mini disco.
  • Ik heb 12 jaar aan boogschieten gedaan. En ik was er behoorlijk goed in zodat ik werd uitgenodigd om voor jong oranje te komen schieten. Maar een week voor ik naar het speciaal sportersinternaat zou gaan brak ik, als brokkenpiloot die ik ben, mijn pols met gym. Ik mocht het jaar erna weer komen maar was toen meer met jongens bezig dan met schieten. Nu baal ik daar echt van zeker omdat de mensen met wie ik talentendag van de Olympische spelen heb gedaan nu ook echt op die spelen staan.
  • Ik heb 4 jaar geleerd voor zelfstandig werkend kok en heb mijn diploma’s daar ook voor gehaald maar ik vind koken eigenlijk niet super leuk.

Waar hoop ik te staan over 5 jaar?

Ik hoop dan mijn eigen foodtruck te hebben. En met mijn kinderen naar Amerika op vakantie te gaan. Om ze te laten zien waar mijn ouders naar wilden emigreren, maar op het laatste moment toch niet door lieten gaan.

Instagram

De oprechte gesprekken met mensen in alle verschillende niveaus van hun leven maakt Instagram bijzonder. Maar wat ik ook echt heel leuk vind is dat mensen die met een chronisch ziek familie lid of zelf ziek zijn toch een soort van steun hebben door onderlinge gesprekken die je met elkaar voert. Wat ik minder leuk vind is dat mensen je soms sneller beoordelen. Over hoe je iets aanpakt of doet. Terwijl iedereen het beste probeert te doen. 

Ziek

Zoals eerder geschreven ben ik chronisch ziek. Ik heb acnes. Dat zijn zenuwbeknellingen in mijn buikwand. Net onder mijn borst. Ik heb hiervoor 6 operaties gehad en bijna alle andere mogelijke behandeling gehad. Helaas mocht niks baten en kunnen ze nu niet veel doen. Maar dit alles kwam door een medische fout tijdens de zwangerschap van Evy. Gelukkig gaat met haar wel alles goed. Ik ben nu helaas niet de mama die ik wil zijn maar die mama word ik zeker wel weer. Daar doe ik mijn uiterste best voor. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *