Follow Friday

Jessica | @daysoflizzy

Even voorstellen!

Mijn naam is Jessica van der Ploeg en vandaag neem ik jullie een dagje mee! Ik woon samen met mijn man Thomas en dochtertje Lizzy van bijna 2 in Katwijk. Sinds 2011 zijn wij al samen en in oktober 2019 zijn we dan eindelijk man en vrouw geworden. ( ik was toen 7 maanden zwanger ) Ohja ik ben trouwens 26 jaar oud (ik weet het, zie er jonger uit 😅).

Werk & vrije tijd

Ik werk als gastouder bij mensen thuis, maar vanaf 1 oktober ga ik werken in een kinderdagverblijf 😊. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met Lizzy. Vaak naar speeltuinen (binnen en buiten). Ik vind het ook leuk om foto’s te maken van Lizzy. Sinds kort heb ik er ook een nieuwe verslaving erbij, wat ik wel als hobby zie eigenlijk.

Thomas heeft ook een hele gekke/ enge hobby, waar ik een beetje bang voor ben 😬. Als je wilt weten wat dit allemaal is, zal ik zeker de stories vandaag in de gaten houden 😉.

Feitjes

  • Ik doe alles in bepaalde volgorde.
  • Ik heb behoorlijke zelfspot (wat Lizzy ook overneemt 😅).
  • Ik ben mega fanatiek, zelfs met de meest simpele spelletjes. Zelfs tegen kinderen ben ik fanatiek 😂. En ik kan dan ook heeeel slecht tegen m’n verlies en kan daar dan echt boos en chagrijnig van worden.. 
  • Verder ben ik een slechte eter, heel kieskeurig en lust / probeer bijna niks nieuws. Leef vooral op zoete dingen.. heb geen aanleg om aan te komen, ook niet met al die suikers etc die ik eet. Dit maakt me soms best onzeker, omdat ik mezelf te ‘slank’ vind. 
  • Ik heb vroeger 10 jaar op voetbal gezeten,  tussen de jongens. Toen ik 13 was, ben ik overgestapt naar een meisjesteam. Ik vind het jammer dat er toen destijds niet veel aandacht was voor vrouwen voetbal. Anders had ik het verder geschopt denk ik.
  • Ook heb ik emetofobie (angst voor overgeven). Ik weet niet wanneer deze angst is begonnen, maar it sucks.. het belemmerd me soms wel. 

Toekomst

Over 5 jaar hoop ik compleet te zijn als gezin. Met nog een kleintje erbij. (Mocht het ons weer gegund zijn)
Hoop ik stiekem een grote mensen huis te hebben met een tuin en gewoon gelukkig in het leven te staan.

Over 10 jaar ben ik 36, is Lizzy 11 jaar en gaat waarschijnlijk naar de middelbare school. Ik hoop dat ze het goed doet op school, vriendjes en/of vriendinnetjes heeft en vooral gelukkig is! Het geluk van je kinderen gaat boven alles vind ik. 

Over 25 jaar hoop ik stiekem toch wel oma te zijn. En misschien wel een andere baan? Omscholing oid. Ik vind het lastig om zo ver vooruit te kijken. 

Ik heb niet echt doelen of dingen die ik wil bereiken in het leven. Ik leef met de dag, ben positief en nuchter ingesteld. En ik hoop gewoon dat ik gezond en gelukkig oud mag worden. En ik hoop natuurlijk dat mijn naasten gezond blijven. Dat maakt mij het gelukkigst!

Instagram

Ik ben eigenlijk al best lang actief op instagram, maar toen meer op mijn privé account. Sinds Lizzy is geboren, ben ik een account begonnen over Lizzy. Ik vind het fijn om mijn verhaal kwijt te kunnen, als ik ergens tegen aan loop, vragen heb, of gewoon herkenning wil. Vind het heel fijn dat je zoveel kan delen met elkaar en dat er veel moeders (of vaders) tegen dezelfde dingen aan lopen.

Dingen die ik minder leuk aan insta vind is het eeuwige commentaar die je toch wel krijgt. Tuurlijk mag iedereen zijn mening geven. Maar waarom moet het zo denigrerend en alsof je niks goed doet.. en het gepest op insta, laat elkaar in hun waarde en accepteer ieder z’n keuze! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *