Follow Friday

Sigourney | @morethanamom

Even voorstellen!

Ik ben Sigourney (27), moeder van Elijah (6) en Jaenaï (3). Na 7 jaar uit elkaar te zijn geweest met hun vader Benjamin (29), zijn wij weer bij elkaar. Yep, we kregen beide kinderen terwijl wij geen relatie hadden. Stiekem waren wij gewoon nog hartstikke gek op elkaar, maar was de tijd gewoon nog niet daar. Nu dus wel en genieten wij volop van ons prachtige gezin. 

Wij wonen in een klein dorpje in Zuid-Holland.

Wij genieten van onze zoon Elijah. Wat een lief kind is hij zeg. Hij is heel kalm, maar heeft tegelijkertijd ook weer heel veel energie. Heel sportief, behulpzaam en wat een pienter kind is dat zeg. Hij verbaast mij iedere keer weer met wat hij weet. 

Net als onze dochter Jaenaï. Ieder kind is natuurlijk bijzonder, maar zij is echt something else. Zo jong, maar zó wijs. Ze heeft een hele sterke persoonlijkheid en weet ook heel goed te vertellen wat ze wel en niet wil. Ze zet je dus ook zonder pardon op je plek. In tegenstelling tot Elijah die eigenlijk wel overal mee wegkomt met zijn lieve karakter, is het wel echt een gevalletje van “je mag haar, of je mag haar niet” bij Jaenaï. Je moet er maar net tegen kunnen zeg maar. 

Werk & vrije tijd

Ik ben content creator en blogger. In de volksmond wordt content creator ook wel Influencer genoemd, maar zelf vind ik die term niet heel prettig. Juli 2020 schreef ik mij in bij de KVK en werkte ik er 24 uur in de week naast bij een woningcorporatie. Een jaar later, juli 2021, kon ik mijn baan in loondienst opzeggen en mij volledig richten op mijn onderneming More Than a Mom en er uiteraard ook prima van leven!

En vrije tijd?

Oei, lastig! Het hangt er echt van af hoe de wind staat zeg maar. Ik kan heel erg genieten van een goede serie of film, maar tegelijkertijd vind ik het ook erg leuk en gezellig om de stad in te gaan ergens een drankje te doen of wat te eten. Ik vind het daarnaast ook heerlijk om gewoon lekker een dutje te kunnen doen, maakt niet uit hoe laat het is. Wat ik eigenlijk altijd doe, is bellen of facetimen. Er gaat geen dag voorbij dat ik niemand spreek. 

Feitjes

  • Ik heb een bosvruchtenfobie. Ik trek aardbeien, frambozen, bramen, (blauwe)bessen etc. gewoon totaal niet. Het gaat mij dan om de geur, niet de kleur of de vorm van het fruit. Ik heb dit al zolang ik het mij kan herinneren en mijn moeder weet eigenlijk ook niet beter dat ik totaal niets moest hebben van rode snoepjes, rood drinken, rode ijsjes etc. Ik ging letterlijk als klein meisje al over mijn nek, vandaag de dag geef ik je een kung-fu kick als je met mij een bosvruchten grapje wil uithalen. Ik meen het. 
  • Ik eet het liefst alleen. Als ik ga uit eten of buiten de deur ga lunchen, dan stel ik mij erop in en dan gaat het meestal ook wel goed. Maar als ik thuis ben, dan eet ik het liefst niet samen met mijn gezin. Zij zitten aan tafel en ik doe dan maar iets anders. Als zij klaar zijn daarna ga ik pas eten. Ik kom tot rust als ik eet en ik wil dan niet met iemand praten of naar iemand luisteren. Ik wil dan echt alleen zijn. 

Waar hoop je te staan over 5/10en 25 jaar? Heb je doelen, dingen die je wil bereiken?

Aah deze vraag zal ik niet in details beantwoorden, want ik voel mij daar niet prettig bij. Ik kan jullie wel een idee geven van hoe het er ongeveer uit zal komen te zien. Laten we het erop houden dat ik tegen die tijd een succesvolle zakenvrouw ben en verschillende verdienmodellen voor mijzelf heb gecreëerd en ik in ieder geval nu niet meer woon waar we nu wonen. Lekker vaag wel he? Sorry, maar sommige dingen moet je gewoon nog niet willen delen! 

Hoe lang ben je al actief op Instagram?

Ik ben al 6,5 jaar actief op Instagram. Had het ook echt alleen aangemaakt om men te laten weten dat ik een nieuwe blog had gepost. Had echt nooit verwacht dat ik 6 jaar later hier van zou kunnen leven!

Wat vind je leuk aan Instagram? Wat vind je minder leuk aan Instagram?

Wat ik leuk vind aan Instagram, is dat het zoveel verschillende mensen bij elkaar brengt. Mensen waar ik anders never nooit mee in contact zou zijn gekomen, heb je dan wel contact mee en kan je ook van leren. Informatie wordt zo snel verspreid (hoewel dat een pluspunt is, maar tegelijkertijd ook een minpunt). 

Wat ik minder leuk vind aan Instagram, is dat men zich vrij voelt om overal maar een mening op te geven of je een persoonlijke vraag te stellen zonder enige aankondiging of aanleiding. Ik denk altijd maar zo, zou je het in het echt niet bij een onbekende doen, doe het dan ook niet op social media. Men vergeet dat zij jou volgen, maar jij hen niet en hen dus ook niet kent. Zij voelen zich wel met jou verbonden en vinden dan ook dat zij wat over jou zouden mogen zeggen, terwijl dat natuurlijk niet het geval is. Je hoeft ook niet altijd wat te zeggen trouwens.

Wat ik ook minder leuk vind aan Instagram, is dat men niet altijd goed leest of zelf moeite doet om achter bepaalde informatie te komen en jou (een content creator) als Google gaat gebruiken. 

Last but not least…

Een wijze les voor iedereen: Leef jouw droomleven en denk niet aan wat een ander over jou zou zeggen als jij de stappen zet die je graag wil zetten. Ze praten toch wel over je. Laten ze het dan maar doen terwijl jij gelukkig bent met jouw keuzes en daarnaast ook nog eens groeit als persoon! 

Liefs, Sigourney More Than a Mom

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *