Follow Friday

LIANNE | @fooddo.lifestyle

Even voorstellen!

Ik ben Lianne, 29 jaar en woon samen met mijn man Erik en onze twee meiden onder de rook van Rotterdam in ons droomhuis in Vlaardingen. Onze meiden heten Milou (3,5j) en Marlie (1,5j). 

Werk & vrije tijd

Ik werk parttime als project coördinator in de maritieme sector. Ben overigens iets heel anders gaan doen dan waarvoor ik heb geleerd. Ben afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool en heb mijn Hbo papiertje als diëtist op zak. Daar was ten tijde van afstuderen een banen crisis en besloot daarom fulltime in mijn huidige functie te werken en wilde nooit meer anders. Neemt niet weg dat ik het nog steeds heerlijk vind om mijn passie voor koken, gezonde leefstijl en sporten nog voort te dragen. Deels de reden dat ik met dit Instagram account ben begonnen. 

In mijn vrije tijd vind ik het heel fijn om de deur uit te gaan met de meisjes. Dagjes weg, maar ook gewoon naar buiten. De winkeltjes afstruinen (en Marlie overal vandaan plukken want die is vliegensvlug er vandoor), fietsen of bij vriendinnen langs die ook met hun kids zijn. Maar ik ook kan net zo hard genieten van een knutselmiddagje of dansen in de woonkamer met onze meiden. 

Steeds meer verlang ik ook naar tijd voor mezelf en voor mij en mijn man samen. Dat is iets wat we het afgelopen jaar te weinig hebben gedaan, maar wat we nu weer meer ruimte geven. De meiden onder de pannen bij oma en opa en wij weer echt even samen. Om te slapen ook. 

Feitjes

  • Ik ben niet graag alleen (uitgezonderd de heerlijke stilte op het toilet, alleen) Mijn vriend werkt in een continue rooster en vaak zorg ik voor extra gezelschap bij het avondeten als hij dan werken is. Vaak nodig ik eters uit of prik ik een vork mee bij iemand anders. 
  • Ben een behoorlijke sloddervos. Daarmee ook één van de slechtste huisvrouwen die er rondlopen. De was stapelt zich altijd te erg op en ik loop altijd achter de feiten aan. Gelukkig heb ik een man die Mr. Proper is. Dat is dan ook meteen dus wel een ergernis van hem naar mij. En toch houdt hij het vol met mij. Ik heb trouwens wel soms een mega opruimdrift, maar dan sla ik vaak ook door en liggen veel dingen iets te snel in de vuilcontainer. Huppa. 
  • Ook al ben ik diëtist en weet ik super goed over de wat en de hoe en de waarom.. ben ook maar een mens. Na een slapeloze nacht met een hoop peuter driftbuien heb je gewoon een mega maxi milka reep verdiend. 

Waar hoop je te staan over 5, 10 en 25 jaar? 

Super lastige vraag haha, over 5 jaar hoop ik de tropentijd met weinig slaap te hebben afgevinkt. Als je weer wat meer rust in huis hebt kun je weer ruimte geven aan doelen stellen. Ook in mijn werk. Ben altijd wel een strever geweest, maar merk gewoon nu met die kleine meiden thuis dat ik werk en mijn taken doe, maar ruimte voor meer ontwikkeling zit er nu even niet in. Ik verwacht over 5 jaar wel meer ruimte te hebben hiervoor. 

Over 10 jaar hoop ik toch echt ofwel geregistreerd partner te zijn, ofwel getrouwd te zijn met de man van mijn kinderen. Mag wel toch.. zijn nu namelijk al bijna 13 jaar samen. 

Over 25 jaar hoop ik dat al onze liefde tijdens de opvoeding tot zijn recht komt en dat onze twee meiden super steady in hun schoenen staan om net als mij te doen wat je wilt en te leven met wie je wilt. 

En dat Erik en ik heel veel tripjes kunnen maken, met en zonder de meiden. 

Heb je nog doelen?

Op dit moment niet per se een doel voor ogen. Leef nu vooral in het hier en nu. Wel wil ik ooit nog een reis naar Amerika maken. Of op bezoek bij mijn nicht in Nieuw Zeeland. 

Saai he, niks willen bereiken. Maar vind mijn taak om Milou en Marlie een evenwichtige toekomst te bieden al een heel mooi doel op zich. 

Instagram

Vorig jaar ben ik dit account gestart. Met als grootste doel mijn passie als diëtist delen. Ik ging dit doen, omdat ik voor mijn gevoel totaal niks meer deed alleen voor mijzelf. Ik was in mei bevallen van onze jongste dochter Marlie en 3 weken later kregen wij de sleutel van ons klushuis. En ik vind het heel vervelend om stil te zitten dus gebruikte ik ook mijn verlof om te helpen met klussen. Ik ging maar door en door. Na de verhuizing, toen de rust een beetje terug kwam, kwam voor mij de klap. Ik maakte van elke mug een olifant en voelde mij heel rot in mijn vel zitten. Ik startte dit account en haalde er nieuwe frisse energie uit. Wat begon als een voedingsfeed, werd langzamerhand ook een kijkje in ons leven en de realiteit rondom het ouderschap. 

Ik vind het altijd heel leuk als iemand een feed heeft wat allemaal bij elkaar past. Bij mij zit er ergens wel een logica in, maar toch is het wat rommelig. Maar ach, is ook een spiegelbeeld van mezelf. Ik hou van de eerlijke stories en de herkenbaarheid bij andere mama’s en papa’s. Maar ook de heerlijke recepten die dagelijk onder mijn neus voorbij vliegen. 

Wat ik minder leuk vind is de irritante welbekende ‘we love your picture, send dm please’ people. Go find a life. Cheers. 

Wil je nog iets kwijt?

Ik vind bevallingsverhalen altijd mega interessant. Ergens had ik ook gewoon verloskundige moeten worden denk ik. Ook al waren allebei de bevallingen mega zwaar, ik ben er zo een die dan zegt ‘ik was het zo weer vergeten toen ze bij mij gelegd werd’. Oh en ik wens mensen geen sterkte, maar plezier tijdens hun bevalling. Tijdens de bevalling had ik geen plezier hoor, maar het is wel echt een ervaring waar je u tegen zegt toch. Ben niet de enige toch, die uren over een bevallig kan praten? 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *