Follow Friday

MARIA | @mamaendemeid

Even voorstellen

Mijn naam is Maria Pamporis, maar op Instagram vind je mij onder @mamendemeid. Die naam heb ik ooit bedacht, omdat ik zelf een blog had waar ik schreef over mijn ervaringen in het moederschap (mama) en mijn dochter (de meid). Toen ik de blog begon was ik alleenstaande moeder van mijn dochter Apollonia. Haar vader, Youri, en ik zijn een half jaar uit elkaar geweest toen zij zes maanden was. Net na haar eerste verjaardag vonden Youri en ik elkaar weer terug! Met z’n drieën wonen we bij mijn schoonouders in.

Lang verhaal kort: op mijn 18e ben ik in Tilburg op kamers gegaan. Youri trok bij me in kort nadat we elkaar leerden kennen in de zomer van 2015, ik was toen net 20 jaar. Na een tijd vonden we mijn studentenkamer van 14 m2 toch wat klein worden en huurden we een huisje voor ons tweeën. Het was geen ideale woning, we hadden veel overlast van muizen en met de komst van Apollonia in de zomer van 2019 werd het ook een beetje krap. Toen Youri geen plezier meer in had in zijn baan en wij nog steeds met ons woningprobleem zaten, was er voor ons maar één uitweg: terug naar Gorinchem verhuizen. Daar zijn we opgegroeid, wonen onze families en de meeste van onze vrienden. We wilden tijdelijk intrekken bij mijn ouders, om daarna samen een huis te kopen. Dat was begin 2020 en dat werd een half jaar zonder Youri, maar met Apollonia bij mijn ouders. Vanaf september 2020 wonen wij dus bij mijn schoonouders.

Ons eigen gezinnetje bestaat voorlopig nog uit ons drieën, maar afgelopen zomer kwam ik erachter dat ik in verwachting ben van ons tweede wondertje! Totaal ongepland, zoals Apollonia ook kwam. Ik heb altijd al geroepen dat ik jong moeder wilde worden, maar dat ik voor mijn 27e twee kinderen zou hebben, had ik nooit geraden. Momenteel ben ik nog 26 lentes jong, Youri is een half jaar jonger dan ik en Apollonia is nu ruim 2 jaar. Een eigen woning zou de kers op de taart zijn voor onze gezinsuitbreiding, maar gezien de huidige woningmarkt, zit dat er voorlopig niet in.

Foto: @maartjetruijenfotografie

Werk & vrije tijd

Wat ik allemaal doe naast moeder zijn? Ik doe nog heel wat! Ik werk 2 à 3 dagen bij Rituals in Gorinchem, ik ben ambassadrice voor de Lazyfitgirl Methode, waar ik vooral op instagram over deel en ik doe een thuisstudie voor gewichtsconsulente met specialisatie in voeding voor kinderen. Mijn studie staat momenteel even op een laag pitje. In mijn eerste trimester voelde ik me zo misselijk en moe, dat ik enkel mijn energie voor het hoognodige gebruikte. Dat was voor mij dus werken en voor Apollonia zorgen. Gelukkig nam Youri ook enorm veel zorg (en huishouden) op zich, naast zijn fulltime baan.

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan lezen, maar ik val na 3 bladzijden al in slaap door mijn chronische slaaptekort sinds ik moeder ben. Daarnaast sport ik graag, maar sinds het zware eerste trimester ben ik ermee gestopt en heb ik ook geen plannen om nu nog te starten. Dus houd ik het bij wandelingen en buitenspelen met de meid. Verder is Instagram echt mijn hobby, schrijf ik zo nu en dan blogs op Mamaplaats en vind ik een avondje Netflixen ook heerlijk.

In oktober 2019 startte ik met afvallen door middel van de Lazyfitgirl Methode. Als stok achter de deur ging ik hierover op Instagram mijn ervaringen delen. Zodoende werd ik actiever en groeide mijn aantal volgers. Ik vind de interactie met volgers echt heel leuk! De persoonlijke verhalen of ervaringen die ik in mijn DM krijg, maar vooral wanneer mensen écht iets aan mijn post hebben gehad. Dat ik een bericht krijg van een volger met: “Dankzij jou heb ik doorgezet.” Dat is zó speciaal! Dit gaat dan vaak over het afvallen of bepaalde dingetjes in het ouderschap. Ik krijg eigenlijk weinig haat, af en toe een bijdehante (waarschijnlijk goedbedoelde) opmerking of ongevraagd advies, maar daar kan ik mee leven.

Foto: @maartjetruijenfotografie

Toekomst

“Waar zie jij jezelf over 5 jaar?” Die vraag moesten wij vroeger op school regelmatig beantwoorden en dan had ik altijd een plan. Nog steeds zit er ergens in mijn achterhoofd een plan voor de toekomst, maar eerlijk? Sinds de geboorte van Apollonia laat ik het allemaal maar gaan. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik ben echt een control freak, maar probeer hier steeds meer balans in te vinden. Het loslaten van de controle op mijn toekomstplannen is dan ook een heel proces, waar ik nog steeds in zit.

Werkgerelateerd zie ik mezelf wel een lange tijd bij Rituals werken, maar ik doe ook niet voor niets een thuisstudie. Betreft het gezin heb ik altijd gezegd dat ik 3 of 4 kinderen zou willen, maar ik weet dat kinderen niet zomaar komen aanwaaien, hoewel dat hier wel zo lijkt met 2 ongeplande zwangerschappen. Als ik één ding heb geleerd, dan is het dat mijn relatie met Youri mij te kostbaar is om zomaar dit soort beslissingen te nemen. Een eigen huis is onze nummer 1 prioriteit op dit moment, dat is ons échte plan. Hoeveel kinderen er dan nog komen aanwaaien? Dat zien we vanzelf wel.

Op de lange termijn heb ik ook geen idee waar ik zou staan. over 10 jaar ben ik 36 en over 15 jaar ben ik de 40 al gepasseerd. Het lijkt me mooi om ooit eens reizen te maken samen met Youri en de kinderen. Dat is het grote voordeel van jong kinderen krijgen, je bent nog steeds (relatief) jong als ze ouder zijn haha! Of die reizen er wel of niet gaan komen, we genieten hoe dan ook van het leven met elkaar.

Feitjes

  • Ik druk altijd op ‘stop’ als de magnetron nog 1 seconde moet. Als ik ‘s ochtends mijn havermout ontbijt maak, sta ik daar gerust op te wachten. Heb een hekel aan die piep en zeker in de ochtend!
  • Mijn laatste hapje van een maaltijd moet altijd ‘de optimale hap’ zijn, zodat ik de lekkerste smaak als langst in mijn mond heb. Soms vraag ik me wel eens af of de rest aan tafel het merkt als ik mijn optimale hap aan het samenstellen ben, maar heb er nog nooit iets over gehoord, dus zal wel goed zijn haha!
  • Ik heb sinds kort een bril en daar ben ik super blij mee! Ik was vroeger stiekem jaloers dat mijn broertje wel een bril had (moest) en ik niet. Dus na 26 jaar was voor mij ook eindelijk het moment daar om er eentje te kiezen.
Foto: @maartjetruijenfotografie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *