Follow Friday

BEATRIX | @beatrixerikavr

Welkom bij ons

Hoihoi! Wat leuk dat je vandaag mee kijkt met ons! 

Mijn naam is Beatrix en dit jaar in oktober ben ik 33 jaar geworden. Ik ben geboren en getogen in Szeged, Hongarije. Toen ik 18 was had ik een geweldige kans door een uitwisselprogramma voor studenten om voor één jaar in Denemarken te studeren. Daarvoor was ik maar twee keer in het buitenland geweest en in Denemarken ging eigenlijk een wereld voor me open. Ik wist meteen, als ik mijn studie in Hongarije afmaak, wil ik in het buitenland wonen. Zo verhuisde ik in augustus 2010 naar Nederland en werd ik au-pair bij een familie in Apeldoorn. In 2015 nodigde mijn vriendin me uit om iets te drinken in de stad en daar heb ik Martin (36) leren kennen. Hij wilde meer, ik niet. Wij hebben wel nummers uitgewisseld want hij had wel iets in zijn uitsraling wat mijn aandacht trok. Stapje voor stapje hebben wij elkaar leren kennen. Het ging zo goed dat wij na 2,5 maanden gingen samen wonen. Iedereen zei dat het niet goed zou komen, te snel, maar wij zijn alweer 6 jaar samen en nog steeds verliefd. Op 7 juni 2020 zijn wij trotse ouders geworden van ons zoontje Maarten. Hij is een heerlijk actief jongetje die houdt van alles ontdekken, aanraken, beklimmen zonder angst. Wij wonen in het oude dorp van Nieuwerkerk aan den IJssel, gezellig tegenover de kerk, hoe dorps kan dat meer zijn?!

Werk

Ik was 2 jaar werkzaam bij een drogisterij. Toen ik 12 weken zwanger was hoorde ik dat mijn contract niet verlengd werd. Na veel gesprekken met Martin kwamen wij tot de conclusie dat ik beter thuis kan blijven, voor ons zoontje zorgen. Ik kon niets meer bijzonders bedenken dan alles te kunnen meemaken van de eerste jaren van mijn kindje. Voorlopig ben ik een thuisblijfmoeder en ik probeer van elk moment genieten. 

Vrije tijd & hobby’s

In mijn vrije tijd (wat echt soms lastig te vinden is) bak ik heel graag iets lekkers. Ik vind het zo leuk om nieuwe recepten te vinden uit verschillende landen en ze uit te proberen. Ik hou van lezen, maar ik heb eigenlijk geen lievelingscategorie, ik lees eigenlijk alles wat op dat moment mijn aandacht trekt: kerstverhalen, biografieën en waargebeurde verhalen, persoonlijke ontwikkeling, feelgood romans… dus echt alles. Wat ik erg leuk vind maar te weinig doe zijn creatieve dingen, zoals zelf decoraties maken in het huis, doorgaan met de foto- en verhaalboek van Maarten, want als ik lekker bezig kan zijn dan kom ik echt tot rust. Martin zei altijd na een lange werkdag, nog voordat wij ouders werden: “Bea! Ik zie dat je stress hebt! Zal ik een paar stickers voor je pakken? Dan kan je ze lekker in je journal plakken en dan word je rustig!” hahah. Een ouderwetse spelletjes avond vind ik ook leuk met vrienden, wij doen dit allen veel te weinig. Muziek is mijn alles, de radio staat altijd aan bij ons, ook als ik ga douchen, schoonmaken, leren, klaarmaken, dus echt altijd. In ons oude appartement heeft Martin speakers en een radio ingebouwd in de badkamer, want hij vindt muziek zelf ook leuk. Wij houden niet van stilte!

Feitjes

  • Ik ben gek op kerst en kerstmarkten. Als mensen mij niet voor gek zouden verklaren dan had ik de kerstboom voor 365 dagen lang staan in de woonkamer! De kerstradio staat gelukkig altijd aan vanaf eind oktober! Ik vind de lichten en kleuren prachtig, de geuren heerlijk en natuurlijk gingerbreadmannetjes bakken en de decoraties zo mooi, ik word gewoon constant blij van als ik eraan denk. Sinds ik klein was gingen wij in Hongarije ook naar de kerstmarkt, dus daarvan de liefde voor kerstmuziek, glühwein, geur van brandende hout. Hier in Nederland gaan wij elk jaar voor een paar dagen naar Duitsland in december. Ik heb echt veel geluk want Martin en zijn familie zijn ook gek op kerstmarkten!
  • Ik was een scout voor 10 jaar lang. Alles wat heeft te maken met een kampvuur, slaapzak, tent, sterren, gewoon buiten slapen, natuur, grote wandelingen vind ik geweldig. Ik vind mezelf thuis in de natuur. Jammer dat Martin het tegenovergestelde is… hij zei: “Als wij ooit gaan kamperen dan slaap jij in een tent en ik in een hotel dichtbij.”
  • Ik vind chocola niet lekker. Het is eigenlijk niet mijn smaak… Misschien komt het omdat in Hongarije lang-lang geleden toen ik jonger was voor Pasen en voor ‘Mikulás’ (een soort Hongaarse Sint) op school je een verrassingszakje met chocolade kreeg. Ik vertel geen geheim als ik zeg dat deze chocola niet de beste kwaliteit had… zo landde hij sneller in de afvalbak, dan in onze mond. Ik vertrouw chocola niet meer! Maar meestal als ik iets neem, dan neem ik witte chocolade, wat eigenlijk geen chocola is. 

Toekomst

Over 5 jaar hoop is dat wij er nog een kleintje bij hebben (Martin zou zeggen: “Als het mag van boven en dat het ons gegund is!”) en zo zouden wij compleet zijn als gezin. 

Hopelijk wonen wij dan in een groter huis met een betere parkeerplek (haha). Twee dingen staan echt op mijn lijstje: leren zwemmen en leren autorijden, want ik kan allebei helaas niet, maar never say never! 

Over het algemeen hoop ik dat de huidige situatie in de wereld zal verminderen, zodat mijn ouders (die nog steeds in Hongarije wonen) Maarten meer kunnen zien en meer dan eens in zijn leven aanwezig kunnen zijn, gewoon lichamelijk en niet alleen via een scherm. 

Instagram 

Ik ben op Instagram ietsjes meer dan 2 jaar actief. Origineel gebruikte ik @beatrixerikavr voor mijn YouTube kanaal, meer om stukjes uit mijn leven te delen en mijn account wat persoonlijker te maken, maar binnen 3 maanden werd ik zwanger en wilde ik deze bijzondere tijd vastleggen als een soort dagboek. Zo veranderde een simpel lifestyle account naar een Mamagram.

Ik ben dankbaar voor Instagram en eigenlijk voor PerfnotsoPerf, want ik had/heb de kans om andere mama’s te leren kennen. In het echte leven heb ik niet zo veel vrienden in onze omgeving, dus daarom ben ik dankbaar, dat ik zo veel andere mama’s heb leren kennen. Opeens was ik niet meer alleen, toen ik 20 keer per nacht wakker moest worden, toen Maarten ziek werd, toen hij in het ziekenhuis lag of toen ik mezelf niet meer herkende na de bevalling, want mijn DM zat vol met andere mama’s en hun ervaringen en tips. Ze weten het misschien niet, maar ze hebben mij door moeilijke tijden geholpen.

Bij ons in huis is alles hectisch. Ik ben fulltime thuis met Maarten, dus zou je denken hier is alles spiek en span. Maar vanaf dat de voeten van Maarten om 07.40 de vloer in de woonkamer raken wordt de hele woonkamer/eetkamer/keuken een oorlogsgebied. De mensen die mijn account kennen weten dat ik deze kant ook heel graag deel, niet alleen de leuke momenten van het moederschap. Wat ik niet prettig vind op Instagram is de perfecte stories, accounts, waar alles altijd soepel gaat, nooit een probleem, de zon schijnt altijd en de kinderen zijn fulltime engelen. Ik hou van rommelige kamers, gillende en lachende kindjes, eerlijk mama’s, want het leven is niet perfect en wij ook niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *