Follow Friday

JANNEKE | @zusjesdebruin

Even voorstellen!

Mijn naam is Janneke Molenaar. Ik ben 27 jaar oud en woon in IJmuiden met mijn vent (helaas nog geen man, maar ik verwacht dat hij bijna op zijn knieën gaat) en twee dochters: Lin van 9 jaar & Rox van 4 jaar. Nu hoor ik je rekenen. Ik was inderdaad 18 jaar toen ik moeder werd van Lin. Een heftige periode waarin weinig mensen vertrouwen hadden dat het goed kwam. Gelukkig heb ik iedereen kunnen bewijzen dat het wél goed is gekomen.

WORK-AHOLIC.

Yes! Ik ben een soort work-aholic. Ik ben social media manager bij Fairytabs en heb daarnaast een eigen bedrijf. Mijn eigen bedrijf bestaat uit 3 onderdelen:

1. Mijn webshop waar ik geboorteborden & speelgoedmanden verkoop.

2. Freelancer voor bedrijven. Ik verkoop bijvoorbeeld o.a. worstenbroodjes bij een aannemersbedrijf.

3. “Influencer” of zoals ik het liever noem: content creator. Maar dit is echt gewoon een hobby. Daarom doneer ik ook 10% van al mijn betaalde samenwerkingen aan @freeagirl en deel ik dit in story (inclusief screenshot).

Heb je dan nog wel vrije tijd?

Op dit moment zitten wij in een mega verbouwing. We zijn in augustus begonnen en hopen over twee weken klaar te zijn. Dus veel vrije tijd heb ik niet. Maar als ik wel wat uurtjes vrij heb dan speel ik graag op de Nintendo of PS5. Daarnaast hou ik van series zoals “Temptation”, “Love Island” en “Take me Out”. Love it!

Janneke’s facts!

Ik kan eigenlijk heel veel grappige feitjes over mijzelf noemen. (1) Ik drink bijvoorbeeld geen koffie, thee, wijn of bier. Allemaal vies! Ik leef op water, limonade en sapjes. Oh en bij een gezellige avond pak ik er sterke drank bij.

Daarnaast (2) ben ik een eeuwige chaoot. Ik kan er niks aan doen, maar vergeet continu alles. Zo ben ik bijvoorbeeld luizenmoeder op school en was ik de afspraak vergeten. Schaaamrood stond ik die middag op het schoolplein. Uiteraard 100 x mijn excuses aangeboden.

Als laatste (3) heb ik een extreem goed hart (mag je dit over jezelf zeggen?). Zo werd mijn vis drie weken geleden ziek dus heb ik de dierenarts gebeld en verschillende medicatie opgehaald. Voor het geld van de medicatie had ik 10 nieuwe vissen kunnen kopen maar ik wilde deze redden. Helaas is het niet gelukt en hebben we de vis vorige week in laten slapen met speciale olie (ja, dit kostte ook weer geld maar het onthoofden van mijn vis vond ik niet zo’n fijn idee). Soms loop ik mijzelf wel eens in de weg met het alleen maar goed willen doen, maar aan de andere kant zijn mijn karmapunten wél heel hoog!

Waar hoopt Janneke te staan over 5/ 10 en 25 jaar? 

Poeh deze is lastig. Ik leef namelijk echt met de dag. Maar ik hoop wel dat ik over 5 jaar een schildersbedrijf ben gestart met mijn vader en dat dit succesvol is. Over 10 jaar zijn mijn meiden gewoon al 14 en 19, ik denk dat ik mijn jeugd dan aan het herbeleven ben (je mist nog wel eens wat als je op je 17e zwanger raakt). Over 25 jaar ben ik 52, Lin is dan 34 en Rox 29. Ik hoop stiekem dat ik dan al oma ben en lekker op mijn kleinkinderen kan passen!

Ik heb heel veel doelen, ik ben een soort wandelend doel. Er zijn zoveel dingen die ik nog wil doen! Het liefste zou ik ooit mee gaan naar oorlogsgebieden/rampgebieden en daar over schrijven. Dit is een wens van mij welke ik ooit uit wil laten komen, maar nu dat de kinderen nog zo klein zijn ga ik dit niet doen. Daarnaast zou ik heel graag huizen willen kopen, opknappen en verkopen. Oh en ik wil graag een busje opknappen naar een camper om lekker in te touren. Lijkt mij geweldig!

Instagram weetjes..

Ik ben begonnen met Instagram toen Rox net geboren was. Op haar 1ste verjaardag had ik 1000 volgers. Dus vanaf dat moment werd ik “serieuzer” met Instagram. Dat is nu 3 jaar geleden. Ik ben heel trots op mijn platform en wil het graag houden zoals het is. Daarmee bedoel ik dat ik niet continu bezig ben met meer volgers, maar juist bezig ben met het aangaan van de connectie met mijn huidige volgers. Ik zal dus ook altijd proberen om te reageren op de DM’s – al lukt dit niet altijd.

Het allermooiste aan dit online platform is dat ik dankzij Instagram ook offline nieuwe vrienden maak. Ik kan zo 5 mensen opnoemen die mijn heel dierbaar zijn en ik via Instagram heb leren kennen. Daarnaast vind ik de herkenning fijn, die andere moeders doen ook maar wat! Wat ik minder leuk vind aan Instagram is dat niet iedereen oprecht is, sommige mensen kopen volgers en doen daarmee aan oplichting. Merken betalen goud geld voor reclame en kleine webshops sturen voorraad toe. Het is zo oneerlijk als iemand dan niet op de juiste manier aan zijn/haar volgers is gekomen. Ik zou eigenlijk een serie willen starten met “influencers ontmaskerd” maar ben daar (tot nu toe) nog te lief voor haha.

Last but not least…

Zoals ik net al zei zitten wij vanaf augustus al in een verbouwing. We hebben letterlijk alles beneden en op de eerste verdieping vervangen. De achterdeur, kozijnen, vloer (inclusief vloerverwarming), keuken, badkamer, slaapkamers, stucen echt ALLES! We hebben een periode gehad waarin we geen badkamer én keuken tegelijk hadden, dit was echt vreselijk want we moesten naar de tuin lopen voor water. Gelukkig zijn we bijna klaar, ik zal in story vandaag even wat flashbacks delen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *