Follow Friday

KIM | @kim.xavi.charlie

Even voorstellen!

Mijn naam is Kim, ik ben 32 jaar en woonachtig in Dordrecht. In het dagelijks leven ben ik 2 dagen per week juf in het basisonderwijs. Ik sta al zo´n 10 jaar voor de klas waar ik bijna elk jaar groep 7/8 draai met ontzettend veel plezier. Ik werk al die jaren al binnen het Jenaplanonderwijs en kan daarin echt mijn ei kwijt. Dit soort onderwijs past bij mij als juf en als persoon. De laatste jaren ben ik steeds iets minder gaan werken om daarnaast nog tijd te hebben voor andere zaken zoals bloggen, het runnen van een webshop in kinderkleding, tijd doorbrengen met de kids en het afgelopen jaar ben ik in dienst gekomen van ons zoontje Xavi 😉

Onze kids?

9 jaar geleden raakte ik, op mijn 23e zwanger van mijn vriend Jordy. Nog steeds mijn vriend maar inmiddels ook geregistreerd partner én verloofde. Uit deze zwangerschap werd ons zoontje Xavi geboren. Een onwijs lief mannetje met een lastig eerste jaar. Dat maakte ook dat wij bijna 4 jaar dachten ´we houden het wel bij 1´. Maar na zo´n 3.5 jaar begon het bij mij toch te kriebelen en na 4 jaar besloten we er tóch voor te gaan! Charlie werd 9 maanden later geboren en de kids schelen dan ook 4 jaar en 9 maanden (enkele dagen na Xavi´s 4e verjaardag testte ik positief).

De kids zijn zoals bij veel anderen ook onwijs verschillend maar daardoor ook een geweldige aanvulling op elkaar. Qua persoonlijkheid vinden wij Xavi echt een kopie van zijn vader en Charlie, ons dochtertje, lijkt weer erg veel op mij. Charlie is bijna 4, een echte spring in ´t veld. Ze is onwijs enthousiast, uitbundig, neemt geen blad voor haar mond en regelt alles zelf wel. Zo vermaakt ze zich al prima op de basisschool omdat ze niet kon wachten. Wat ook wel weer heel typisch is want Xavi heeft het eerste jaar aan mijn broek gehangen en menig traan gelaten, de lieverd.

Sportief

Wij zijn best een sportief gezin! We ondernemen veel, zijn actief en vinden het belangrijk om te sporten. Na zwemles en turnen ging Xavi 2 jaar geleden op voetbal. Eerder wilde hij wel maar durfde hij niet ondanks dat hij de hele dag achter een bal aanliep in de woonkamer en er meerdere vazen gesneuveld zijn hier in huis…Na een paar wedstrijden kwam ons leven in een bijzondere rollercoaster terecht. Xavi werd gescout, ging stage lopen bij een aantal voetbalclubs en werd uiteindelijk aangenomen bij PSV. Op zijn 7e begon hij daar met meetrainen en sinds dit schooljaar/voetbalseizoen is hij officieel overgestapt en speelt hij bij PSV in het O9/O10 team. Een aardige verandering in ons gezin. Vandaar ook het zinnetje: ´in dienst van Xavi´, met een knipoog uiteraard.

Hoe leuk ik mijn werk ook vind, meer werken zit er dus voorlopig echt niet in. Nu Charlie naar school gaat krijgen we wat meer tijd en rust in ons gezin, heerlijk! Ik merk steeds meer dat alles in balans komt. Rust waar we nu wel een tijdje naar op zoek zijn geweest en waar ik dan ook heel blij mee ben. Iets meer ruimte om alles te kunnen organiseren want stiekem ben ik in het dagelijks leven best chaotisch (terwijl ik in mijn werk juist heel gestructureerd ben). 

Voetbal slokt een hoop tijd op in ons gezinsleven, we zijn veel weg en onderweg. Daarnaast onderneem ik ook nog veel met de kids. Ik zit niet vaak stil. Daar ben ik te onrustig voor én daarvoor vind ik een hoop dingen veel te leuk. We gaan op pad naar mooie plekjes, doen veel activiteiten en ook sport ik zelf erg graag. Op Instagram geef ik af en toe een kijkje in ons leven en deel ik dit soort tips graag. Story´s maken vind ik dus écht een uitkomst, zo leuk om te doen ook! Zeker de helft van de week ben ik daarop actief en vind ik de interactie met anderen, het inspireren én inspiratie opdoen via Instagram té leuk. Toen Xavi klein was ben ik begonnen met ´Instagrammen´ en dit is uiteindelijk wel een beetje een uit de hand gelopen hobby geworden. Gelukkig vind ik het ook erg makkelijk om een dag (of meerdere) niet actief te zijn wanneer de chaos op zijn hoogtepunt is bij ons thuis 😉.

Fun to know…

  • Ons huis is soms net een speeltuin. Xavi is hier ooit mee begonnen als peutertje.. De kids verschuiven meubels, verzinnen allerlei spellen en klimmen overal op. Motorisch gezien zijn het ook echt net 2 aapjes.
  • Er zitten veel te weinig uren in mijn dag (ik kom altijd tijd tekort) en te veel dagen in de maand (ik kom dus ook altijd geld tekort).
  • Ik kan moeilijk stil zitten, ben echt onrustig en heb áltijd wel iets te doen. Als ik ga zitten op de bank dan verzin ik wel weer iets om te gaan doen en sta ik vaak na 10 minuten alweer op…
  • Zo ben ik ook het liefst de hele dag door aan het multitasken. Terwijl ik het één doe wil ik alvast beginnen aan het volgende.
  • Ik heb een gat in mijn hand.
  • Ik vind bijna álles leuk om te doen en moet echt leren mijzelf in 1 ding te gaan verdiepen in plaats van alles half half te doen.
  • Ik ben best een makkelijke moeder en daar ben ik trots op! Ik kan kritisch zijn en eisen stellen máár er kan bij ons thuis heel veel en ik vind het zo fijn dat de kids zo opgroeien.
  • Ik wilde altijd, als het ons gegund zou zijn, 3 kinderen want ik vond 2 kids zó burgerlijk. Afgelopen jaar kwam ik toch wel tot de conclusie dat 2 wel echt de max. is in ons drukke leven en wij toch lekker burgerlijk verder leven met een koningskoppel, haha.
  • ´s Nachts hoef je mij dus ook echt niet meer wakker maken, ik ben dan echt niet te genieten (Jordy trouwens ook niet….).
  • De kids zijn beiden na precies 41.1 weken zwangerschap geboren én waren op 10 gram na even zwaar.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om via Perf eens een dagje mee te kijken naar mijn dag. Een vrije dag waarop Charlie nog lekker thuis is én ik met Xavi naar de training mag. En vind je het leuk? Kijk dan gerust eens verder op mijn account: @kim.xavi.charlie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *