Follow Friday

KIM&DAPHNE | @mamapret

Kim & Daphne stellen zichzelf even voor.

Wij zijn Kim&Daphne, 35 jaar en een eeneiige tweeling en wonen in Alphen aan den Rijn. Wij wonen 5 minuten bij elkaar vandaan allebei met twee prachtige dochters en een lieve man. Kim heeft Bo van 3 jaar, Saar van 6 jaar en Frits haar lieve man van 34 jaar. Daphne heeft al 6 jaar een prachtige ster aan het hemel Bas, Julia van 5 jaar oud, Jenthe van 3 jaar oud en Lucien mijn lieve man van 34 jaar oud.

Kim en ik waren bij Saar en Bas tegelijk zwanger maar toen heb ik met 15 weken een miskraam gehad door een besmetting met de vijfde ziekte. Kim heeft hierna een flinke postnatale depressie gehad met ptss en een burn out. Gelukkig hebben wij bij de zwangerschappen van Jenthe en Bo het samen zwanger zijn weer mogen beleven en schelen zij precies drie weken.

Jenthe is ons zorgen kindje, zij heeft tijdens de zwangerschap of bevalling een herseninfarct gehad. Haar linker kant gebruikt ze minder en ook haar spraak loopt hierdoor erg achter. Ze gaat sinds kort naar een speciale behandelgroep voor kinderen met een taal ontwikkeling stoornis. In onze beide gezinnen staat ook het syndroom cleido craniaal dysplasie centraal. Bij ons is dit ontstaan als spontane mutatie. Wij hadden 50/50 kans op het door te geven aan onze kinderen en dit is in alle vier de gevallen gebeurd. Het syndroom houd in het kort in dat de botten onderontwikkeld zijn. Sleutelbenen kunnen onderontwikkeld zijn, bij de geboorte een erg grote fontanel die meestal sluit rond vier jaar, kort in de lengte.

Het grootste wat er kan zijn is dat de volwassen tanden niet doorkomen. Met Saar gaan we binnenkort het traject in van de tanden en dan zal duidelijk worden in hoeverre er ‘hulp’ bij nodig is om tanden te krijgen. Dit omdat het verloop en de ernst van het syndroom voor iedereen anders is. 

Work, work, work!

Wij hebben beide een carrière switch gemaakt op ons 22ste en zijn toen beide in de kinderopvang gaan werken. Kim gaat vanaf 1 december werken bij Junis in Alphen aan den Rijn als vaste invaller. Ze werkt nu op een groep voor kinderen met een rugzakje alleen worden de rugzakjes steeds voller en is het plezier in werken helaas weg. Zelf ben ik in oktober 2020 gestopt na bijna 12,5 jaar werken bij mijn vorige werkgever. Ik werkte als locatie manager maar dit was in combinatie met mijn privé leven te zwaar. Ik ben toen gestopt in overleg en heb even heerlijk genoten van het moederschap. Ik kwam er wel al snel achter dat ik echt leuker ben als ik ook werk en gelukkig vond ik in mei 2021 een fijne baan als medewerker klantcontact en advies bij een grote kinderopvang organisatie.

Vrije tijd?

Wij gaan er graag op uit met onze kinderen. Bos, bioscoop, speeltuin of de kinderboerderij. We vragen ons vaak af hoe andere ouders van die chillen bankhangdagen doen want onze kids zijn daar na vijf minuten meestal al klaar mee.. Wij hadden een webshop maar deze hebben wij sterk kleiner gemaakt en aangepast naar een pop-up store. We merkte dat we te veel bestellingen binnen kregen en ipv relaxen op sommige momenten juist heel druk waren met bestellingen. De webshop laten wij per december los en dan gaan wij weer meer bloggen, leuke tips en uitje delen. 

Facts?!

Kim denkt overal 961 keer over na terwijl Daphne zeer impulsief is
Daphne is maar liefst 12 minuten ouder
We lusten allebei geen wijn
Onze mannen kennen elkaar al vanaf de basisschool. Kim ontmoette eerst Frits en zij hebben mij en Lucien aan elkaar gekoppeld.

Toekomstplannen en doelen!

Daphne; “Ik droom echt van mijn eigen Bed&Breakfast! Super tof met plek voor partijtjes of bijvoorbeeld vrijgezellenfeesten, Ik hoop dat deze droom ooit uitkomt. In ieder geval wil ik over 10 jaar bereikt hebben dat ik in mijn werk of via mijn privé kinderen kan helpen die het niet zo goed hebben als onze kinderen. Pleegouders worden bijvoorbeeld of een baan in de jeugdzorg”.

Kim; “Ik wil dan nog steviger in mijn schoenen staan. Ik ben vrij verlegen en zie altijd wel iets dat niet goed aan mij is. Hier wil ik graag vanaf en vooral voor mijn twee dochters een goed en zelfverzekerd voorbeeld zijn. Verder wil ik graag mijn fotografie weer gaan oppakken en ontzettend genieten van mijn Saar en Bo die dan ook alweer een stuk ouder zijn”. 

Ik leef echt voor mijn kinderen. Jenthe heeft een herseninfarct gehad tijdens de zwangerschap of keizersnee en heeft daardoor op vele vlakken een achterstand in haar ontwikkeling. Ik ben echt aan het vechten als een leeuw om haar zoveel mogelijk handvatten mee te geven voor een goede start in het leven. Mijn doel is onze beide kinderen een veilige, sterke en mooie jeugd meegeven voor een prachtige toekomst op eigen benen.

Instagram weetjes;

Mamapret bestaat nu net aan één jaar. Wat we leuk vinden is zeker om geïnfluenst te worden. Al denken man en portemonnee daar weleens anders over. Ook delen we ons verhaal rondom het syndroom omdat deze nog erg onbekend is en wij een steun kunnen zijn voor andere hierin.  

Minder leuk vind ik dat je gewoon 10 duizend volgers kan hebben en daar je zak mee kan vullen en dat bedrijven dan nog steeds je gratis spullen opsturen. 

Last but not least…

Laat soms alles maar laat er liefde zijn is ons motto. Het leven is niet altijd rozengeur en het leven met kinderen zeker niet. Soms zijn de dagen pittig en google je op ‘snelste manier om te behangen’. Maar ook op die dagen kijken ze je aan en verdrink je weer in de oogjes. Die oogjes die aankijken met zoveel liefde. Laat soms alles en laat er vooral enorm veel liefde zijn. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *