Follow Friday

TINEKE | @langzaamlevenindestad

Even voorstellen!

Mijn naam is Tineke, ik ben 29 jaar en woon in een klein knus huisje in Leeuwarden samen met mijn vriend Remco waarmee ik al 13 jaar samen ben. Wij hebben twee kinderen: Fedde onze zoon van 5 die later brandweerman wil worden. En Yenthe, een meisje van 3 die weg is van prinsessen en paarden. Misschien dat mensen mij nog kennen van mijn jurkjesblog (My Super Sweet Life) van vroeger. Inmiddels ben ik al een hele poos gestopt met bloggen en is Instagram mijn grote hobby geworden.

Momenteel ben ik thuisblijfmoeder en deel ik alles over ons langzame leven in de stad. In de lente/zomer houden wij een moestuintje bij in ons kleine stadstuintje en leven wij met de seizoenen. Dit betekent dat je leeft in het ritme van de vier seizoenen. In de lente en zomer zijn wij de hele dag buiten te vinden. In de herfst en winter is het de tijd van het binnen leven. Natuurlijk trekken wij in deze tijd er ook veel op uit, maar doen wij vaak rustiger aan, lezen wij veel, spelen we spelletjes, knutselen wij en zijn wij creatief bezig. Het klinkt zo misschien allemaal wat zweverig, maar dat valt reuze mee.

Hieronder even een korte uitleg over langzaam leven:
Langzaam leven is een breed begrip, voor iedereen is het ook weer anders. Het is een manier van leven waarbij er meer rust en waardering is. Het is niet de bedoeling om het heel druk te hebben, te gaan multitasken of veel te gaan consumeren. Wanneer je doet aan een langzaam leven leer je waarderen wat je hebt en verlang je niet steeds naar meer, beter of groter, maar naar een leven waar het om kwaliteit draait. Deel jouw dagen in zoals je graag wilt, kies voor een baan die jou echt voldoening geeft of ga juist minder werken en kies voor vriendschappen die je echt iets opleveren. Leef niet op de automatische piloot en ga bewust nadenken, wat wil je nou echt en waar wordt je gelukkig van.

Werk & vrije tijd

Sinds de zomervakantie ben ik thuisblijfmoeder. Hiervoor heb ik gewerkt als gastouder /nanny en ben ik gediplomeerd pedagogisch medewerker. 

Wanneer ik mijn handen even vrij heb, mag ik graag een goed boek lezen of een mooie (strand)wandeling maken. Daarnaast ga ik graag op vakantie (in eigen land), hou ik van interessante documentaires of rustgevende en inspirerende vlogs en besteed ik veel te veel uren aan Instagram

Feitjes

  • Ik probeer groener te leven en minder te shoppen. Vroeger was ik een echte shopaholic. Ik schaam mij nu gewoon voor het feit dat ik zo verschrikkelijk veel dingen heb gekocht in mijn leven.
  • Sinds mijn 15de draag ik alleen maar jurkjes. Op een pyjamabroek na, heb ik dus al bijna 15 jaar geen broek (of rokje) meer gedragen,
  • Na de geboorte van mijn zoon heb ik last gekregen van paniekaanvallen. Dit is helaas nooit meer weggegaan en heeft ervoor gezorgd dat ik bewust ben gaan leven. Ik wil van iedere dag genieten en niet gehaast door het leven gaan.
  • Ieder jaar gaan wij op zomervakantie naar Ameland. Soms wil ik wel eens naar een nieuwe plek op vakantie, dit valt dan toch altijd weer wat tegen. Er is geen enkele plek waar ik zo`n vakantiegevoel heb dan op Ameland.
  • Bij een langzaam leven hoort ook het (zoveel mogelijk) vermijden van schermtijd. Er zit hier natuurlijk een maximum aan de schermtijd, maar we leven wel in 2021. Internet en de telefoon is een deel van het leven geworden, ik vind het zelf ook leuk om even gebruik te maken van mijn telefoon en ga mijn kinderen dit ook niet verbieden.

Toekomst

Ik ben heel tevreden met mijn leven op dit moment. Hele bijzondere en grote dromen heb ik dan ook niet, ik geniet vooral van de kleine dingen in het leven. Over 5/10/15 jaar hoop ik dat ik nog steeds een hele goede band heb met mijn kinderen. Dat wij, mijn familie en vrienden allemaal gezond en gelukkig zijn en wij regelmatig mooie vakanties mogen beleven aan zee.

Er zijn al veel accounts op Instagram waarbij langzaam leven centraal staat. Al deze mensen wonen in een prachtig huisje midden in de natuur. Soms om jaloers op te worden, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Ook in de stad of midden in een (groot) dorp kun je een rustig en langzaam leven leiden. Door middel van Instagram wil ik mensen bewust maken om vaker stil te staan bij alle mooie momenten in het leven en te leren waarderen wat je allemaal hebt. Het is niet mijn ambitie om van Instagram mijn werk te maken, wel zou ik graag een groter publiek willen inspireren tot een langzaam en gelukkiger leven.

Hoelang ben je al actief op Instagram?

Ongeveer 1 jaar, maar sinds maart/april ben ik ook erg actief bezig met het maken van stories.

Wat vind je leuk aan Instagram? Wat vind je minder leuk aan Instagram?

Instagram is mijn grote hobby, ik vind het maken van mini vlogs in de stories erg leuk. Daarnaast knal ik regelmatig een leuke reel online. Alleen het algoritme is af en toe wat minder, maar dat mag de pret niet drukken.

Wil je nog iets kwijt?

Onlangs ben ik ook gestart met een groenere levensstijl. Ik ben nog lang niet een expert, maar misschien zijn er andere vrouwen/moeders die met mij mee willen doen? Laten wij werken aan een groene toekomst voor onze kinderen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *