Review

GPS horloge. Nooit meer: “HELP, mijn kind is kwijt”

Waarom een GPS horloge?

Heb jij al een GPS horloge voor jouw kleine? Je kind kwijt raken is natuurlijk je grootste nachtmerrie.

Stiekem zijn wij wel blij dat we niet uit het Flinstone-tijdperk komen. Alles was een stuk simpeler zonder alle technologie.. maar sommige technische snufjes zijn in deze tijd toch wel verdomd handig! Vroeger renden we naar buiten en kregen we nog mee: “Nooit met vreemde mensen mee gaan, ook niet als ze snoepjes hebben!”, en weg waren we. Nog steeds erg belangrijk trouwens, om kids te leren niet met vreemden mee te gaan. Maar tot zover hadden onze ouders de controle.

Wij wonen beiden aan een speeltuin, of beter gezegd, de speeltuin is een verlengde van onze voortuin. Vanaf binnen hebben we goed overzicht over de speeltuin en de ruimte er omheen. De kids spelen hier dan ook al van jongs af aan met hele goede gemaakte afspraken lekker zelfstandig buiten. 

Afspraken, consequenties en welk GPS horloge hebben wij!?

Ze weten dondersgoed waar ze wel en niet mogen komen en welke consequenties er aan vast hangen als ze deze regels niet opvolgen. Binnen blijven en niet meer naar buiten dus. Het is dan ook nog niet heel vaak voor gekomen dat ze onvindbaar zijn. Nu is het wel zo dat het speelgebied zich steeds meer en verder uitbreidt. Van het grasveldje naast de speeltuin, naar de poort rondom het huis, naar de achterbuur kindjes. 

Afgelopen zomer is het wel eens voorgekomen dat Ivy & Lux mee liepen met een meisje om haar thuis te brengen, in de flat waar wij op uit kijken. Mama in paniek, want, kinderen kwijt. Ze bleken opgesloten te zitten in de flat omdat de deur was dicht gevallen.

Het is überhaupt toch één van je grootste nachtmerries dat je een kind kwijt raakt in bijvoorbeeld een drukke stad, pretpark, dierentuin maar ook in de wijk waar je woont. Vre-se-lijk!

Des te fijner dat wij nu wel in de technische-snufjes-maatschappij leven! Ivy kreeg voor haar 5e verjaardag van opa en oma al een GPS horloge voor kinderen; de roze Connect Touch SE. Voor Lux & Olivia mochten wij het model Connect Go van One2track testen. Zo zijn alle kids veilig!

Instellingen via/gebruik van de GPS One2Track app

Je zet eenvoudig de One2track app op je telefoon door deze te downloaden via jouw App-store. In de app heb je een handig overzicht. Je kunt hier alle instellingen aanpassen (bijvoorbeeld het telefoonboek uitbreiden van jouw kind). Natuurlijk kan je in deze app ook zien waar jouw kind zich op dat moment bevindt.

GPS en overzichtelijke kaart.

De nummer uno functie van het horloge is natuurlijk de GPS functie. Door middel van een handige en overzichtelijke app op onze telefoon kunnen we op een kaart precies zien waar onze telgen zijn.

Bellen / gebeld worden

In het horloge zit een sim kaart met een eigen 06-nummer. Je kan met het horloge dus bellen en gebeld worden.

Let op: dit zijn geen onbeperkte minuten. Er zit een simkaart in het horloge waar je, ouderwets, beltegoed op kunt zetten.

Telefoonboek

Er zit een telefoonboek in het horloge waarin je 10 nummers kan opslaan. Je kind kan dus niet zomaar Jan en alleman bellen.

SOS knop

Als de zijknop ingedrukt blijft dan wordt automatisch het SOS nummer gebeld. Welk nummer dit is? Dat stel je zelf in.

Instellen veilige zones

Via de app kan je een zogenaamd “veilig gebied” instellen, zo groot of klein je zelf wil. Komt je kind hier buiten, dan krijg je hier direct een melding van op je telefoon. Ook dan kan je natuurlijk ook zien waar hij/zij op dat moment is.

Zoek horloge functie

Het is net echt een Apple Watch he?! 😉 Weet je niet meer waar het horloge is gebleven? Via de app kan je de zoek functie gebruiken waardoor het horloge een geluidssignaal geeft. Super handig! Het horloge moet hier uiteraard wel voor aan staan.

Minpunten

Als je hem vergeet uit te zetten is hij binnen een aantal dagen leeg, écht even op letten dus! De eerste keren dat ik dat vergat was hij leeg op het moment dat we hem wilde gaan gebruiken.

Verdere voordelen #koekjes

En zo’n GPS horloge is ook voor andere doeleinden heel geschikt trouwens. Zoals de meeste van jullie wel weten heb ik (Anne) net voor kerst mijn enkelbanden gescheurd en mijn knie gekneusd. Rete onhandig aangezien ook de scholen dicht waren en de kids dus fulltime thuis waren. Ivy vond het fantastisch om voor mij te zorgen en dus deed ze Lux zijn horloge om (die van haar was leeg) zodat ik kon bellen, berichten of een spraakbericht kon sturen als ik haar nodig zou hebben. Toen ze samen met papa en Lux met Lio ging wandelen op een strand werd ik om de 10 minuten even gebeld door haar en op de hoogte gehouden van de avonturen, haha! 
Zo was ik er toch een beetje bij en kon ik via de GPS kaart precies zien waar ze waren. Best heel handig, want toen ik zag dat ze in de supermarkt liepen heb ik Ivy gauw via haar horloge gebeld en even gevraagd of ze lekkere koekjes voor me mee kon nemen. 😉

#throwback naar toen ik op bed lag ivm mijn voet.

Wellicht vind je dit ook interessant om te lezen: “To the truth Thursday”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *