Home

How to: eigen achtergrond op je Samsung Frame tv

Je hebt een Samsung The Frame aangeschaft? Super leuk! Hangt lekker strak tegen de muur, je hebt er misschien al een mooie lijst omheen en zo is het dus nét een schilderij. Je dacht allerlei mooie afbeeldingen te kunnen kiezen en wisselen zodat het ook echt als schilderij kan dienen. Dit kan ook, maar… dan moet je wel een abonnement nemen op de art galerij.. dat is dan weer een beetje jammer. Nu is er ook een optie om eigen foto’s op het scherm in te stellen maar dat is (helaas) nog niet zo heel makkelijk. Ik ben zelf een hele tijd op zoek geweest naar een uitleg hóe ik dit voor elkaar moest krijgen maar er was weinig over te vinden..

Ik ben er nu achter en heb het hieronder op een rijtje gezet zodat jij er misschien ook nog niets aan hebt! 🙂

How-to

 1. Zoek een (eigen) foto of afbeelding die je graag in je frame wilt hebben. Tip: op www.unsplash.com staan mooie hq afbeeldingen die je gratis kunt downloaden.
 2. Als je een mooie afbeelding hebt opgeslagen, ga je naar www.canva.com. Hier klik je op “een ontwerp maken” en dan kies je voor “aangepast formaat”. De afmetingen die je moet gebruiken zijn: 3840 x 2160 pixels. Dit is heel belangrijk, want we willen geen randen zien. In Canva upload je jouw afbeelding en vervolgens sleep je deze je ontwerp in. Check dan even of je de afsnijding zo goed vindt en pas het eventueel nog aan. Als je tevreden bent sla je de afbeelding op als JPG via “Delen” & “Downloaden”.
 3. Ik doe stap 1 & 2 op de computer en zet de afbeelding dan via Airdrop op mijn telefoon om verder te gaan, maar wellicht kunnen stap 1 & 2 ook al op je telefoon.
  ~~~
  Nu komt er iets omslachtigs, maar wanneer je uiteindelijk je foto op je tv wil zetten geeft de app bij mij maar een bepekt aantal mapjes van mijn telefoon aan waaruit ik kan uploaden. Ik kan bijvoorbeeld niet vanaf mijn “normale” fotorol op de iPhone uploaden. Wel laat hij mij de map Lightroom zien, dus vandaar dat ik eerst dit trucje moet uithalen.
  ~~~
 4. Op mijn telefoon open ik de app “Lightroom” en ik zet daar mijn afbeelding in. Ik pas hier niks aan maar sla de afbeelding gewoon gelijk weer op vanuit Lightroom zodat hij in mijn Lightroom-mapje op m’n telefoon staat.
 5. Open de app: Smart Things (van Samsung). In de app klik je op je televisie en vervolgens op “Kunstmodus”. Dan klik je op “Uw foto’s toevoegen”. Hier kan je een afbeelding selecteren en dit is de reden dat ik Lightroom tussendoor gebruik om op te slaan. Ik kan hier maar uit een aantal mapjes kiezen.
 6. Kies je afbeelding en klik op “opslaan in The Frame” en dan op “mat maken”. Je kiest voor “niet mat” en dan klik je op “opslaan”.
 7. De afbeelding staat nu in je galerij en dan klik je op “Instellen in The Frame” & you’re done!

Ik heb hier ook een video van gemaakt, mocht je mee willen kijken:
Tiktok: https://vm.tiktok.com/ZMY8PQbU7/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *